Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Eylül 2023 Pazartesi

Eritre Etkinliğinde yine olay çıktı

Geçtiğimiz cumartesi günü Eritre etkinliğine saldırı düzenlendi. Etkinliğe karşı olan grup, polislere ve etkinliğe katılan kişilere saldırdı. Kargaşa esnasında 30 kişi yaralandı. 

Doğu Afrika’da bir ülke olan Eritre, Almanya’da gündeme gelmeye devam ediyor. Cumartesi günü Stuttgart'ta Eritre dernekleri tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde olay çıktı. Derneklere karşı olan, Eritre kökenli 200 kadar kişi etkinliğe katılanlara ve polis memurlarına taş, şişe ve metal çubuklar ile saldırdı. 

Olaylar sırasında polis, cop ve biber gazları ile müdahale etti. Bölge halkına evlerinde kalmalarına yönelik anonslar yapıldı. Gözaltıların ardında eyleme katılan 170 kişinin sınır dışı edilmesine karar verildi. 

Çatışmanın arkasında ne yatıyor?

Dernekleri ve Eritreliler arasında bulunan gerilimin nedeni siyasi çatışmalar. Eritre Cumhurbaşkanı Isaias Afewerki, ülkeyi 30 yıldır tek başına yönetiyor. Ülkede parlamento ve bağımsız mahkemeler bulunmuyor. Eritrelilerin yurtdışına kaçmalarının temel nedenleri arasında ülkede bulunan katı askerlik uygulaması ve zorunlu çalışma sistemi bulunuyor. 

Göstericiler, dernekleri Eritre’deki diktatör rejimini desteklemekle suçluyor. En son Temmuz ayında Gießen şehrinde benzer olaylar yaşanmıştı. Stockholm ve Tel Aviv'de de Eritre dernekleri ve karşıtları arasında gerilim yaşandığı biliniyor. 

Belediye başkanı açıklama yaptı

Stuttgart Belediye Başkanı Frank Nopper (CDU) "Alman topraklarında başka ülkelerden gelen çatışmaların düzenlenmesine karşı kesin önlemler almalıyız" diyerek bahsedilen derneklerin etkinlik yapmasının yasaklanması gerektiğini vurguladı. Nopper, göçmen kökenli kişilerin, köken ülkelerindeki çatışmaları Stuttgart’a taşımamaları gerektiğinin altını çizdi.  

Geri Dön 18 Eylül 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN