Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
02 Şubat 2024 Cuma

Enflasyon 2021'den bu yana en düşük seviyeyi gördü

Almanya'da enflasyon ocak ayında yüzde 2,9'a geriledi. Bu oran, 2021 yılının haziran ayından beri kaydedilen en düşük enflasyon.

Almanya Federal İstatistik Dairesi'nin (Destatis) öncü verilerine göre, Aralık 2023'te yüzde 3,7 olan yıllık enflasyon, ocakta yüzde 2,9'a düştü. Uzmanlar, yüksek enflasyon döneminin geçtiği görüşünde olsalar da temkinli bir tutum sergiliyor.

Piyasa beklentilerine göre ocak ayında Almanya'da enflasyonun aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 3 olması bekleniyordu. Bu, Haziran 2021'den bu yana ölçülen en düşük seviye. 2023'te enflasyonun ortalama yüzde 5,9 olduğu bir dönemden sonra, Deutsche Bank da bu yıl enflasyonun düşmesini öngörüyor.

Deutsche Bank'ın ekonomistlerine göre, federal hükûmetin aldığı kemer sıkma önlemleri, enerji fiyatlarında tavanın belirlenmesi, ağ ücretlerine yönelik sübvansiyonun kaldırılması ve CO₂ fiyatının artırılması gibi önlemlerle ocak ayında enflasyonun sert bir şekilde düşmesini engelledi.

Ancak, Commerzbank Başekonomisti Jörg Krämer erken iyimserliği sürdürmemek konusunda uyarıda bulunarak, "Enflasyonla mücadele henüz kazanılmadı" ifadesini kullandı. Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (Ifo) Başkanı Timo Wollmershäuser, önümüzdeki aylarda enflasyonun yavaşça düşmesinin muhtemel olduğunu belirtirken, Makroekonomi ve İş Döngüsü Araştırmaları Enstitüsü (IMK) Bilimsel Direktörü Sebastian Dullien, Almanya'daki enflasyon dinamiklerinin değiştiğini ve aşırı enflasyonun sona erdiğini söyledi.

Geri Dön 02 Şubat 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN