Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
20 Mart 2024 Çarşamba

Emekliye yüzde 4,57 zam

Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, 1 Temmuz itibarıyla emekli maaşlarında yüzde 4,57 oranında zam yapılacağını duyurdu, bu oran enflasyonun üzerinde bir artış anlamına geliyor.

Bu artışla, Almanya'da 21 milyon emekli için maaşlar eşit oranda yükselecek. Örneğin, ayda 1.000 avro alan bir emekli, artık 45,70 avro daha fazla alacak. Heil, güçlü iş gücü piyasası ve iyi ücret anlaşmaları sayesinde bu artışın mümkün olduğunu belirtti. Ayrıca, bu yılki ayarlamayla Batı ve Doğu Almanya'da emekli maaşları ilk kez aynı oranda artmış oldu, bu durum ülke için bir dönüm noktası olarak nitelendirildi.

Heil ayrıca, hükûmetin yeni emeklilik paketiyle yasal emekli maaşını kalıcı olarak istikrara kavuşturacağını ve gelecekte katkıda bulunacak olanların üzerindeki yükü hafifleteceğini ifade etti. Emeklilik yaşı 67 olarak sabit kalırken, emeklilerin ortalama ücretlerinin yüzde 48’i kadar maaş almaları garanti altına alınacak. Yeni finansman modeli, katkı paylarının artışını yavaşlatmayı hedefliyor. FDP'li Maliye Bakanı Christian Lindner'in 'kuşak sermayesi' terimini kullanması, emeklilik kasasının açık vermesini önleyecek bir yaklaşım olarak öne çıktı.

Ancak, Federal Sosyal İşler Bakanlığı'nın verilerine göre, Almanya'daki emeklilerin yüzde 54,3’ü (10,1 milyon kişi) yoksulluk sınırının altında, yani ayda 1.100 avronun altında maaş alıyor. RND'ye konuşan BSW lideri Sahra Wagenknecht, Almanya'nın yaşlı insanları yoksulluğa sürüklediğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti, 2025'teki federal seçimlerde Almanya’daki emeklilik sistemi hakkında referandum yapılması çağrısında bulundu.

Geri Dön 20 Mart 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN