Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
06 Haziran 2024 Perşembe

Emekliler yakında vergisiz çalışabilecek

Almanya'da, emeklilik yaşı gelenlerin çalışmaya devam etmesi için birtakım mali teşvikler verilmesi planlanıyor.

Almanya'da yaşlılıkta çalışmayı daha çekici hâle getirmek için çalışmalar yapılıyor. Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil (SPD), Bild am Sonntag'a verdiği röportajda, "Eğer 100 bin kişiyi formda ve motive tutabilir, onlara biraz daha uzun süre çalışma fırsatı sunabilirsek, bu yılda yaklaşık 2 milyar avro anlamına geliyor" dedi.

Çalışmak isteyen yaşlılara mali teşvikler

Heil, trafik ışığı koalisyonunun planını açıklayarak, "Çalışmak isteyenler ve çalışabilenler için işi daha değerli hâle getirmek amacıyla mali teşvikler üzerinde tartışıyoruz" dedi. FDP, bu girişimi memnuniyetle karşılıyor. İşgücü Piyasası ve Sosyal Politika Sözcüsü Pascal Kober, daha uzun çalışma saatleri ve daha esnek geçişler için teşvikler çağrısında bulundu. Kober, "İş Kanunu'nun kademeli olarak emekliliğe geçişi veya eski şirkette yarı zamanlı çalışmayı kolaylaştıracak şekilde uyarlanması gerekiyor" dedi.

Erkekler daha fazla emekli maaşı alıyor

Federal hükûmetin verilerine göre, 2023 itibariyle en az 45 yıllık sigortalı çalışmadan sonra ortalama aylık emeklilik maaşı 1.543 avro. Ancak kadınlar ayda ortalama 1.323 avro alırken, erkekler 1.637 avro alıyor, yani erkekler yılda yaklaşık 3 bin 800 avro daha fazla emekli maaşı alıyor.

Dört emekliden biri 1.000 avrodan az alıyor

Emeklilik çağındaki kişilerin yüzde 8,4'ü çalışmaya devam ediyor. Eylül 2023'te 67 yaşın üzerinde 1 milyon 123 bin kişi çalışıyordu. Federal İstatistik Dairesi'ne göre, emeklilerin yüzde 42'sinin aylık net geliri 1.250 avronun altında ve her dört emekliden biri 1.000 avrodan az maaş alıyor.

1 Ocak 2023'ten itibaren, emekli maaşı kesilmeden ekstra para kazanmak mümkün hâle geldi. 2022'de emekli olanlar için emekli maaşının yüzde 82'si vergilendirilirken, bu oran 2023'te yüzde 83'e çıktı. 2040'tan itibaren ise yüzde 100 vergilendirilecek.

Birlik: Doğru bir yaklaşım ama Heil için çok geç

CDU/CSU'dan destek sinyali geldi. CDU Bütçe Uzmanı Mathias Middelberg, "Gönüllü olarak daha uzun süre çalışmak isteyen yaşlı insanları vergi avantajlarıyla ödüllendirme fikri doğru bir yaklaşım. Ancak Hubertus Heil için bu çok geç oldu. Biz Birlik partileri olarak yıllardır bunu talep ediyoruz. Heil'in uzun zaman önce somut bir yasa tasarısı sunması gerekirdi" dedi.

Geri Dön 06 Haziran 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN