Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
05 Nisan 2024 Cuma

"Emekliler çalışmaya devam etsin"

Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, vatandaşların 63 yaşında emekli olmak yerine daha uzun süre çalışmasının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

"Emekliler çalışmaya devam etsin"

Almanya'da Federal Maliye Bakanı Christian Lindner'in emeklilik yaşını uzatma yönündeki savunusu ülke gündemine damgasını vurdu. Lindner, bireylerin 63 yaşında emekli olmak yerine daha uzun süre çalışmasının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Rheinische Post gazetesine verdiği demeçte, emeklilik süreçlerinde mali teşviklerle desteklenen bireysel kararların önemine vurgu yaptı. Lindner ve Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, mart ayı başında, emeklilik maaşlarının enflasyon oranının üzerinde artırılmasını öngören ve asgari emeklilik düzeyini koruma altına alan yeni bir emeklilik yasa paketini kamuoyuna sundu.

Bu yeni düzenlemelerle birlikte, hükûmetin, emeklilik sigortasına önümüzdeki on yıl içinde yıllık 30 ila 40 milyar avro ek yük getireceği tahmin ediliyor. Emeklilikte çalışma süresinin uzatılmasını cazip hâle getirmek amacıyla yaşlı çalışanların sosyal güvenlik primlerinden muaf tutulması gibi mali teşvikler de trafik ışığı koalisyonu tarafından tartışılıyor.

Sosyal yardım alan emekli sayısı artıyor

Öte yandan, Almanya'nın sosyal yardım manzarası da değişiyor. Federal İstatistik Dairesi'nin açıkladığı verilere göre, sosyal yardım almak zorunda kalan emekli sayısı son yıllarda önemli ölçüde arttı. 2010 yılında 283 bin olan bu sayı, 2023'te yaklaşık 469 bine yükseldi.

Aşevleri kalıcı kriz modunda

Almanya'da artan yoksulluk ve sosyal yardıma olan ihtiyaç, aşevlerine olan başvuruların artmasıyla da kendini gösteriyor. Tafel Aşevi Derneği, işsizler ve emekliler başta olmak üzere giderek daha fazla insanın gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. Aşevleri Başkanı Andreas Steppuhn, savaş, pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi global ve bölgesel krizlerin etkisiyle Almanya'da yoksulluğun arttığını ve aşevlerinin kalıcı bir kriz modunda olduğunu ifade ediyor. Gıda bankalarına yalnızca işsizler ve evsizler değil, düşük emekli maaşları veya asgari ücretle geçinmeye çalışan insanlar da başvuruyor.

Geri Dön 05 Nisan 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN