Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
25 Ocak 2024 Perşembe

Ekonomistler: AfD gelirse işinizi kaybedeceksiniz

Almanya'da yükselen aşırı sağa karşı ekonomistler de uyarılarda bulundu. Bazı ekonomistler, AfD iktidarında vatandaşların işlerini kaybedeceği kanaatinde.

Almanya'da ekonomistler, şirketleri aşırı sağ ve AfD'ye karşı daha güçlü bir kamusal duruş sergilemeye çağırdı. Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü (DIW) Başkanı Marcel Fratzscher, şirket yönetim kurullarının sağa karşı net bir tavır alması ve çalışanlarına AfD iktidara gelirse işlerinin tehlikede olduğunu hatırlatmasını istedi. Fratzscher, bazı şirketlerin siyasetçilerin bu konuyu çözmesi gerektiği yanlış tutumunu eleştirerek, bunun birlikte yapılması gerektiğini belirtti.

Fratzscher, AfD politikasının ekonomi ve şirketleri olumsuz etkileyeceğini ve milyonlarca kişinin işini kaybetme riski olduğunu vurguladı. Ayrıca, yabancı işçi olmaksızın vasıflı işçi sıkıntısının daha da kötüleşebileceğine dikkat çekti. Bazı şirketlerin aşırı sağa karşı tavır aldığını örneklerken, perakende devi Edeka'nın "Farklılıkları seviyoruz ve sağa karşı çıkıyoruz" notu içeren bir videoyu paylaştığını belirtti.

Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) Direktörü Michael Hüther, demokrasi ve piyasa ekonomisinin tarih boyunca aynı köklerden geldiğini ifade ederek, demokrasi ve çeşitlilik için yapılan protestoların ekonomik açıdan açıklığa ihtiyaç olduğunu söyledi.

Alman Sanayi Federasyonu (BDI) Başkanı Siegfried Russwurm da AfD'ye karşı uyarılarda bulundu. Russwurm, Almanya'nın ihracat ülkesi olarak uluslararası işbirliği ve Avrupa bütünleşmesine bağlı olduğunu ve bu değerlere karşı çıkan bir siyasi partinin tehlikeli olabileceğini ifade etti.

Saksonya'daki şirketlerin de AfD'nin olası başarısından endişe duyduğu belirtildi. Saksonya Kozmopolit Derneği Ekonomi Sözcüsü Sylvia Pfefferkorn, Saksonya'nın uluslararası beyinlere ihtiyaç duyduğunu ve AfD'nin bu imajı olumsuz etkilemesinin endişe verici olduğunu söyledi.

Saksonya'da 1 Eylül'de yapılacak seçimlere yönelik son anketlerde AfD'nin güçlü bir performans sergilediği görülüyor.

DIHK: Hoş geldin kültürüne ihtiyacımız var

Alman Sanayi ve Ticaret Odaları (DIHK) Başkanı Peter Adrian, Rheinische Post'a verdiği demeçte, her alandaki şirketlerin uygun iş gücü arayışında büyük zorluklarla karşılaştığına işaret ederek "Dünyanın dört bir yanından aktif insanlar sadece kendilerini rahat hissederlerse bize geleceklerdir. Sadece o zaman kalıcı bir şekilde çalışacak ve yaşanacak bir yer olarak cazip olabiliriz" dedi. Adrian, yurt dışından iş gücüne ihtiyacın giderek arttığını belirterek Almanya'da bürokrasinin azaltılmasının yanı sıra toplumda yaygın bir "hoş geldin" kültürüne ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Heil: Nitelikli iş gücü, dışlanacağı bir ülkeye gelmez

SPD'li Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, şirketleri sağa karşı tavır almaya çağırarak, Nazilere ve AfD'ye karşı net bir duruş sergileyen iş dünyası temsilcilerini memnuniyetle karşıladığını belirtti. Heil, Rheinische Post'a yaptığı açıklamada, Almanya'nın açık bir toplum olduğunu ve ekonomik başarının buna dayandığını vurgulayarak, "Almanya bir ada değil, ekonomimiz uluslararası ağlara bağlı. Bu yüzden ırkçılık ve milliyetçilikle mücadele etmeliyiz" uyarısında bulundu.

AfD'nin sadece Alman demokrasisine saldırmakla kalmayıp aynı zamanda ülkenin ekonomik ve sosyal açıdan zarar görmesine neden olduğunu söyleyen SPD'li siyasetçi, bu risklerin herkes tarafından açıkça anlaşılması gerektiğini ifade etti. Heil, nitelikli iş gücünün Almanya'ya çekilebilmesi için bu kişilerin dışlanmayacaklarından ve tehdit edilmeyeceklerinden emin olmalarının önemli olduğunu vurgulayarak, "Almanya'ya gelecek nitelikli iş gücü, ancak bu güvence altında olduğunda ülkemize gelecektir" dedi.

Geri Dön 25 Ocak 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN