Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
31 Ağustos 2023 Perşembe

Ekonomik krize karşı 10 maddelik eylem planı

Federal hükûmet, ekonomik krize karşı, kamu yatırımlarını artırıp bürokrasiyi azaltacak 10 maddelik eylem planını açıkladı.

Ekonomik krize karşı 10 maddelik eylem planı

Almanya’da federal hükûmet, ekonomik krize karşı 10 maddelik bir eylem planı açıkladı. İki günlük toplantıların ardından Başbakan Olaf Scholz, “Güçlü bir sanayi ülkesi olmaya devam edeceğiz. Ekonominin canlanacağından kimse şüphe etmesin” dedi.

Eylem planına göre kamu yatırımları artırılacak. Yol, köprü, demir yolu yapımı ve dijitalleşme gibi altyapı yatırımları için 54 milyar avro ayrılacak. Yeşil enerji için ayrılan kaynak ise 58 milyar avro.

Bununla birlikte yapay zeka teknolojilerine de daha fazla bütçe ayrılacak. Bu kapsamda Ar-Ge yatırımları artırılacak, bürokrasi ise azaltılacak. Yani izinler artık çok daha hızlı çıkacak. Öte yandan, bu teknolojilerin geliştirilmesi için gereken iş gücü, ülkeye çekilmeye çalışılacak. Almanya bunun için dünyanın en modern göç yasalarından birini çıkarmıştı.

Yeşiller ile liberaller arasındaki çekişme

Koalisyon ortaklarından Yeşiller Partisi, şirketlere vergi indirimini öngören düzenlemeyi bloke ediyordu. Buna karşılık da liberaller, Temel Çocuk Güvencesi yasasında düşük bütçe teklif etmişti. Önceki gün Temel Çocuk Güvencesi yasasında anlaşma sağlanınca, Yeşiller de vergi indirimine onay verdi.

Hükûmetin 10 maddelik eylem planı şöyle:

Kalkınma Şans Yasası: Hayata geçirilecek bu yasada, işletmelerin vergi yükünün 7,035 milyar avro azaltılması ve yeni yatırım yapacaklara prim ödenmesi yer alıyor. (Yardım hacminin daha önce 6,6 milyar avro olduğu tahmin ediliyordu.)

Geleceğin Finansmanı Yasası: Özellikle Start-up’lara parasal destek verilecek.

İklim ve Transformasyon Yasası: Ekonominin modernleştirilmesine dönük yatırımcılara ‘teşvik primi’ ödenecek.

Planlama ve izin verilmesinin hızlandırılması.

Bürokrasinin azaltılması.

Güvenli ve ödenebilir enerji. Enerji krizi yaşanmaması için önlemlerin artırılması ve enerjinin hem işletmeler hem de vatandaşları için ödenebilir olması.

Dijitalleştirmenin hızlandırılması. Özellikle de yapay zekâya ağırlık verilmesi.

Nitelikli iş gücü.

Geleceğin desteklenmesi için eğitim, araştırma ve geliştirme alanlarına dönük desteğin artırılması.

Diğer ülkelerle ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve ham madde tedarikinin güvence altına alınması.

Geri Dön 31 Ağustos 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN