Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
06 Mayıs 2023 Cumartesi

Ekonomide resesyon sinyali!

Almanya'da fabrika siparişleri, zayıflayan küresel ekonomi ve korona salgını etkisiyle, yüzde 10,7'lik düşüşle, Nisan 2020'den bu yana en büyük aylık düşüşü yaşadı.

Ekonomide resesyon sinyali!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), mart ayına ilişkin fabrika siparişleri geçici verilerini açıkladı. Mart ayına ilişkin fabrika siparişleri geçici verilerine göre, yurt içinde üretilen ürünler için siparişlerde yüzde 10,7'lik bir düşüş yaşandı. Raylı araçların, uçakların, uzay araçlarının ve askeri araçların imalatındaki düşüş; Mart 2023'teki fabrika siparişlerindeki düşüşün başlıca nedenleri arasında yer aldı. Destatis'ten yapılan açıklamada "Söz konusu durum, 1994'te kayıtların tutulmaya başlamasından bu yana, yıllık satışlardaki en güçlü düşüş" denildi.

Almanya'da, martta, yurt içi toplam siparişler yüzde 6,8; yabancı siparişler ise yüzde 13,3 düştü. Gıda dışı perakende satışlarda ise yıllık yüzde 7,2 düşüş görülürken, gıda ürünlerinde yüzde 10,3 düşüş yaşandı. Bu durum, gıda fiyatlarının bir önceki yıla göre yüzde 22,3 daha pahalı olmasından kaynaklandı.

Resesyon nedir?

Recesyon, bir ekonominin uzun süreli bir durgunluk ya da gerileme dönemidir. Genellikle iki ardışık çeyrek boyunca ekonominin daralması, üretim ve istihdamın azalması, tüketim ve yatırımların azalması gibi göstergelerle tanımlanır. Bu süre zarfında işletmeler genellikle kârlarını azaltır, işçi çıkarmaları yapabilir, üretimlerini azaltabilirler. Rekabet artabilir ve tüketici güveni düşebilir. Resesyonun nedenleri arasında finansal krizler, üretim fazlası, yüksek işsizlik oranları, yüksek enflasyon, vergi artışları, doğal afetler, savaşlar ve pandemik hastalıklar gibi birçok faktör yer alabilir.

Geri Dön 06 Mayıs 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN