Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
06 Aralık 2023 Çarşamba

Ekonomide durgunluğun sürmesi bekleniyor

Köln merkezli Alman Ekonomi Enstitüsü (IW), işverenler arasında yaptığı son ankete göre, Almanya ekonomisinde durgunluğun devam etmesi bekleniyor.

Ankete katılan şirketlerin sadece yüzde 23'ü, 2024 için olumlu bir beklentiye sahip. Yüzde 35'lik bir kesim ise bu yılki olumsuz tablonun, önümüzdeki yıl da değişmeyeceği öngörüyor.

IW araştırmacıları, ekonomideki durgunluğun başlıca nedenlerini, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından enerji fiyatlarındaki keskin yükseliş, buna bağlı olarak fiyatlardaki genel artış, jeopolitik belirsizlikler ve küresel ekonomideki önemli yavaşlama" şeklinde sıralıyor.

IW Ekonomik Araştırmalar Başkanı Michael Grömling, "Her beş şirketten biri, önümüzdeki yıl daha fazla kişiyi istihdam etmeyi beklerken, yüzde 35'i daha az kişiyi istihdam etmeyi, yüzde 45'i ise işgücünü sabit tutmayı planlıyor. Bu durum, Almanya'da uzun süredir devam eden istihdamdaki artış sürecinin şimdilik son erdiğine işaret ediyor" dedi.

Ankete katılan şirketlerin sadece yüzde 27'si, geçen yıla kıyasla daha yüksek yatırım harcaması planlarken, yüzde 36'sı daha düşük bütçeler oluşturuyor. Özellikle inşaat sektöründeki şirketler kötümser. Raporda, "İnşaat yatırımlarındaki durgunluk, 2024 yılında da aşılamayacak" deniyor.

Geri Dön 06 Aralık 2023 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN