Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Temmuz 2023 Cumartesi

Eğitime 'iklim ayarı' talebi

Son yılların en sıcak yazını yaşayan Almanya'da, öğrencilerin aşırı sıcaklardan en az etkileneceği biçimde düzenlemeler yapılması talep ediliyor.

Almanya, iklim krizinin etkileriyle birlikte son yılların en sıcak yazını yaşıyor. ZDF'te yer alan habere göre; Alman Eğitim ve Bilim Sendikası ile Eğitim ve Öğretim Birliği, ülke genelinde aşırı sıcaklara yönelik düzenlemelerin standartlaştırılmasını talep ediyor. 

Federal düzeyde belirlenen sıcaklık değerlerinin aşılması halinde, okulların tatil edilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Federal Okul Aile Birliği Konseyi de bu öneriyi destekliyor. Konsey Başkanı Christian Gotte, ideal öğrenme sıcaklığının 21 derece olduğunu belirterek, sabah 10'da gölgede 25 dereceyi aşan günlerde okulların erken tatil edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, sıcak havalarda derslerin okul bahçesi, park veya ormanda gibi açık alanlarda yapılması da talep edilenler arasında. 

Özellikle tam gün eğitim veren okullarda açık havada eğitimin deneyimlenmesi savunuluyor. Bunun yanı sıra yaz aylarında okullara su sebilleri yerleştirilmesi ve sınıflara havalandırma sistemleri kurulması da düşünülen önlemler arasında yer aldı.

Lauterbach’tan 'ders saatlerine düzenleme' teklifi

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, aşırı sıcaklara karşı sabah ders saatlerinin daha erken başlamasını, öğle tatilinin uzatılarak akşamüstü eğitim sürelerinin geç saatlere kaydırılmasını önerdi.

Eyaletler arası fark

Almanya'da aşırı sıcaklara yönelik kurallar eyaletler arasında farklılık gösteriyor. Örneğin, Bavyera'da okulların erken tatil edilmesi için standart bir sıcaklık değeri bulunmuyor, karar ise okul yönetimleri tarafından veriliyor. Baden-Württemberg'da saat 11'de, gölgede 25 dereceyi geçen sıcaklıklarda, Brandenburg'da ilk ve ortaöğretimde saat 10'da 25 derecenin üzerinde, Kuzey Ren Vestfalya'da ise oda sıcaklığının 27 derecenin üstüne çıkmasıyla tatil ediliyor.

Geri Dön 22 Temmuz 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN