Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Şubat 2024 Çarşamba

Eğitim sistemi alarm veriyor

Almanya'da lise diploması veya mesleki yeterliliği olmayanların oranı, AB ortalamasının çok üstünde. Eğitim sistemi alarm veriyor.

Eurostat'ın araştırmasına göre, Almanya'da lise diploması veya mesleki yeterliliği olmayan 18-24 yaş arası gençlerin oranı yüzde 12,2 ile AB ortalaması olan yüzde 9,6'nın üzerinde. Bu oranla Almanya, Romanya (yüzde 15,6), İspanya (yüzde 13,9) ve Macaristan (yüzde 12,4) ardından dördüncü sırada yer alıyor.

Federal Eğitim Bakanı Bettina Stark-Watzinger, Almanya'nın bu sıralamadaki yerinin federal ve eyalet hükûmetleri için endişe verici olduğunu belirtti ve temel becerilere odaklanan bir eğitim dönüşümünün gerekliliğine dikkat çekti. 'Startchancen Programı' gibi önlemlerle, özellikle sosyal açıdan dezavantajlı öğrencilere destek sağlanarak okulu bırakma oranlarının düşürülmesi hedefleniyor.

Okulu bırakanların büyük kısmı göçmen kökenli

Federal İş Ajansı'na göre, 2024 başında işsizlik veya Vatandaşlık Parası alan yaklaşık 4,8 milyon kişinin yarısından fazlası mesleki eğitimini tamamlamamış durumda. Ayrıca, Federal Nüfus Araştırma Enstitüsü'nün bulgularına göre, okulu bırakan gençlerin büyük bir kısmı göçmen kökenli. Eğitim ve Bilim Sendikası'ndan Anja Bensinger-Stolze, Almanya'da eğitim başarısının hala sosyal statüye bağlı olduğunu ve öğrenme ortamı zayıf olan öğrencilerin eğitimde olumsuzluklardan daha fazla etkilendiğini ifade etti.

PISA testi sonuçları

Her 3 yılda bir yayımlanan ve uluslararası alanda büyük önem taşıyan PISA testinin bu yılki sonuçlarına göre; Almanya'daki 15 yaş grubu öğrencilerin matematik, okuma ve doğa bilimlerindeki başarıları daha önce hiç olmadığı kadar düşük oldu.

Almanya'da PISA araştırmasına katılan göçmen kökenli öğrenci oranının yüzde 39'a ulaştığı belirtilirken, göçmen kökenli öğrencilerin başarı oranının göçmen kökenli olmayan Alman öğrencilere göre daha düşük olduğu da belirlenmişti. 

Geri Dön 21 Şubat 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN