Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
20 Haziran 2024 Perşembe

Eğitim Bakanı Müsteşarı görevden alındı

Gazze'deki katliama tepki gösteren akademisyenlere yönelik soruşturma başlattıran Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sabine Döring görevden alındı. Döring 17 ay daha maaş almaya devam edecek.

Almanya'da 1.076 akademisyen, Gazze'deki katliamlara tepki olarak yayınladıkları ortak açıklama ile geniş yankı uyandırdı. Berlin Hür Üniversitesi'nde kurulan "Filistin Kampı"na yapılan müdahaleyi kınayan akademisyenler, öğrencilerin anayasal hakları çerçevesinde eylem yapmalarını destekledi ve saldırıyı kınadı.

Watzinger akademisyenlerin 'Hamas'ı kınamamasını' eleştirdi

Federal Eğitim Bakanı Bettina Stark-Watzinger, akademisyenlerin Hamas'ı kınamamasını eleştirdi. Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sabine Döring’in isteği üzerine, açıklamayı yapan akademisyenlere yönelik bir soruşturma başlatıldı. Döring, geçen yıl bakanlık tarafından müsteşarlığa atanmıştı. Bakanlıktaki iç yazışmalarda, akademisyenler hakkında dava açılıp açılmayacağı ve mali desteklerin kesilip kesilmeyeceği araştırılıyordu.

Döring görevden alındı

Pazar günü, Federal Eğitim Bakanı Stark-Watzinger, Döring’in görevden alındığını duyurdu. Stark-Watzinger, Başbakan Olaf Scholz’u da bilgilendirdi. Bakan, akademik özgürlüğün önemli olduğunu ve ifade özgürlüğü kapsamında yapılan açıklamalar nedeniyle fon sağlanmasının hukuki sonuçları olmadığını belirtti.

Akademisyenlere destek artıyor

Akademisyenlerin başlattığı açık mektubu imzalayanların sayısı dün itibarıyla 3 bin 75’e ulaştı. SPD ve Yeşiller Partisi, Federal Eğitim Bakanı Stark-Watzinger'in kararını destekledi. SPD Meclis Grubu Eğitim Politikası Sözcüsü Oliver Kaczmarek, bakanın kararını olumlu bulduğunu ve kaybedilen güvenin yeniden kazanılması gerektiğini belirtti. CDU Başkan Yardımcısı Karin Prien ise, bu kararla bir piyonun feda edildiğini söyledi.

Döring 17 ay daha maaş alacak

Görevden alınan Sabine Döring, bakanlıkta görev yaptığı 17 ay boyunca kamu kasasından maaş almaya devam edecek. Eylül 2024'e kadar ayda 16 bin 84 avro brüt maaş alacak olan Döring, sonrasında 14 ay boyunca maaşının yüzde 71,75'ini almaya hak kazanacak. Bu toplamda yaklaşık 210 bin avroluk emekli maaşı anlamına geliyor. Döring'in daha erken yeniden işe girmesi durumunda bu gelir artacak.

Geri Dön 20 Haziran 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN