Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Mayıs 2024 Salı

Ecke'ye saldıranlar aşırı sağcı çıktı

Yaklaşan AP seçimleri öncesinde, Dresden'de saldırıya uğrayan SPD'li Matthias Ecke'ye saldıran 17-18 yaşlarındaki 4 kişinin, aşırı sağcı olduğu ortaya çıktı.

Ecke'ye saldıranlar aşırı sağcı çıktı

Almanya'da 9 Haziran'da gerçekleşecek Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde, Sosyal Demokrat Parti (SDP) Milletvekili Matthias Ecke, Dresden'de seçim kampanyası sırasında saldırıya uğradı. Ecke, afiş asma çalışmaları esnasında darp edilerek ağır yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı.

Saldırganlar aşırı sağcı çıktı

Saksonya Eyalet Kriminal Dairesi, SPD'li siyasetçi Matthias Ecke'ye yönelik saldırıda 17 yaşındaki bir şüphelinin cumartesi gecesi polise teslim olduğunu açıkladı. Şüpheli Quentin J. (17), annesiyle birlikte Dresden-Süd polis karakoluna giderek saldırıyı itiraf etti. Şüphelinin evinde yapılan aramada aşırı sağcı kanıtlar bulundu. Eyalet Kriminal Dairesi Sözcüsü Silvaine Reiche, şüphelinin aşırı sağcı olabileceğine dair işaretler olduğunu belirtti. Savcı Sabine Wylegalla, dört sanığın sırasıyla 17 ve 18 yaşlarında Alman uyruklu genç erkekler olduğunu ifade etti. Diğer sanıklar pazar akşamı ve pazartesi gecesi yakalandı.

Şüphelinin, Doğu Saksonya'daki gösterilere katılan aşırı sağcı "Elblandrevolte" grubunun üyesi olduğu belirtildi. Bu grup, NPD'nin gençlik örgütü "Die Heimat" olarak adlandırılıyor. Alman Şehir ve Belediyeler Birliği (DStGB), yerel politikacılara yönelik saldırılarla ilgili endişelerini dile getirdi. DStGB Başkanı André Berghegger, saldırıların "korkunç ve affedilemez" olduğunu söyledi ve 2024'te yaklaşık 6 bin şehir ve belediyede 110 binden fazla yeni vekil seçileceğini belirtti. Berghegger, yerel politikacıların savunmasız olduğunu ve siyasi katılımın etkili bir şekilde korunması gerektiğini vurguladı.

Politikacılardan 'Striesener Bildirisi'

Matthias Ecke'nin seçim afişleri asarken dört kişi tarafından dövülmesine tepkiler devam ederken, politikacılara daha iyi koruma sağlanması için "Striesener Bildirisi" imzalandı. Bildiri, farklı görüşlerde olan Alman politikacıları bir araya getirdi ve SPD Eş Başkanları Saskia Esken ile Lars Klingbeil, Yeşiller Eş Başkanı Ricarda Lang, Sol Parti Eş Başkanları Janine Wissler ile Martin Schierdewan, Thüringen Başbakanı Bodo Ramelow (Sol Parti), CDU'lu Marco Wanderwitz, FDP Federal Meclis Grup Başkan Yardımcısı Konstantin Kuhle'nin de aralarında bulunduğu 100'den fazla siyasetçi tarafından desteklendi.

Geri Dön 07 Mayıs 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN