Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Düsseldorf patlaması kundaklama çıktı: Bir Türk genci yaşamını yitirdi

Düsseldorf'ta, geçtiğimiz perşembe günü bir binada çıkan yangının kundaklama olduğu ve ölenler arasında bir Türk gencinin yer aldığı ortaya çıktı.

Düsseldorf patlaması kundaklama çıktı: Bir Türk genci yaşamını yitirdi

Almanya'nın Düsseldorf kentinde, perṣembe gecesi bir binanın kundaklanması sonucu çıkan yangında, 18 yaşındaki Türk genci Ada Abay hayatını kaybetti. Yangında, 3 kişi öldü ve 16 kişi yaralandı. Yangının, binanın giriṣ katında bulunan büfeye benzin dökülerek çıkarıldığını Alman Polisi açıkladı. Yangın kısa sürede 6 katlı binayı sardı. Patlama sonrası cadde savaṣ alanına döndü, park hâlindeki araçlar kullanılamaz hâle geldi.

Binada 3 Türk aile yaşıyordu

Düsseldorf İtfaiyesi, yaralıları ve mahsur kalanları binanın arka kısmında bulunan balkonlardan içeri girerek kurtardı. Yangın sonrası Flingern bölgesinde bulunan bina kullanılamaz hâle geldi. Çoğunluğu göçmen olmak üzere, 24 ailenin oturduğu binada 3 Türk ailenin yaṣadığı açıklandı. Polis, çıkan yangınla ilgili geniṣ çaplı soruṣturma baṣlattı.

DİTİB Başkanı da o binada

Yangının çıktığı binada yaşayan DİTİB Düsseldorf Merkez Camii Başkanı İsmail Kızıltan, Hürriyet'ten Temel Elcivan'a verdiği demeçte, "Büyük bir felaket yaşadık. Binada önce patlama meydana geldi, sonra yangına dönüştü. Dairelerin kapıları patladı, kırıldı. Binanın içerisi dışarıdan göründüğü gibi değil. Az kalsın biz de dumandan zehirleniyorduk. Binada bulunan diğer bir Türk ailenin oğulları Ada Abay, zehirlenerek hayatını kaybetti. Can kayıplarına çok üzüldük, komşularımızdı" ifadelerini kullandı.

Başkonsolos ziyaret etti

Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, yangınla ilgili gelişmeleri ve binayı terk etmek zorunda kalan Türk vatandaşlarının durumlarını yakından takip ettiklerini belirtirken Ada Abay’ın ailesiyle İsmail Kızıltan’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Kızıltan, "Başkonsolosumuz Ali İhsan İzbul’un ziyareti bize moral oldu, yalnız olmadığımızı hissettirdi" dedi.

Geçtiğimiz 25 Mart'ta da, Solingen'de kundaklanan evde çıkan yangında, Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı aynı aileden 4 kiṣi hayatını kaybetmiṣ, 9 kiṣi yaralanmıṣtı.

Geri Dön 20 Mayıs 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN