Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
21 Haziran 2024 Cuma

DIW: Bürgergeld tartışması popülizm

Almanya'da Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle ülkeye gelen Ukraynalı mültecilere verilen sosyal yardımlar tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü (DIW) Başkanı Marcel Fratzscher, Ukraynalı mültecilere yönelik Vatandaşlık Parası'nın (Bürgergeld) iptal edilmesi veya kısıtlanması taleplerine karşı çıktı. RND’ye demeç veren Fratzscher şöyle konuştu:

Ukrayna'dan gelen mültecilere yönelik kısıtlama talepleri popülist bir yaklaşım. Almanya mültecilere daha kötü davranır ve yardımlarını keserse kimsenin durumu iyileşmez. Alman devletinin mültecilere daha az para harcaması yerine, onların işgücü piyasasına ve topluma entegrasyonunu hızlandırması gerekiyor.

Fratzscher, bunun aynı zamanda ekonomik fırsatlar yaratacağını ve işgücü sorununu hafifleteceğini belirtti.

Siyasetçiler ne öneriyor?

Almanya'da çoğunluğu kadın, genç ve çocuklardan oluşan 1,17 milyon Ukraynalı mülteci bulunuyor. Bu mültecilerin 18-60 yaş arasındaki erkek sayısı yaklaşık 260 bin. Ukraynalı mültecilere, AB'nin geçici koruma mekanizması kapsamında oturma izni ve Vatandaşlık Parası sağlanıyor.

FDP Genel Sekreteri Bijan Djir-Sarai, Ukraynalı mültecilere verilen sosyal yardımın azaltılmasını istedi. Djir-Sarai, Vatandaşlık Parası yerine İltica Yasası kapsamında yardım verilmesini önerdi ve "Vergi ödeyenlerin parası işsizliği finanse etmek için kullanılmamalı," dedi. SPD'li Federal Hükûmet Sözcüsü Steffen Hebestreit ise hükûmetin Ukraynalı mültecilere Vatandaşlık Parası yerine İltica Yasası kapsamında sosyal yardım verme planı olmadığını açıkladı.

CDU'lu Brandenburg İçişleri Bakanı Michael Stübgen, sosyal yardımın Ukraynalı mültecilerin Almanya'da işe başlamasını engellediğini belirtti. Stübgen, ülkesi için savaşmak yerine Almanya'ya gelen Ukraynalı erkeklere verilen yardımı eleştirerek, "Bu durum, Ukrayna'yı desteklemekle çelişiyor," dedi.

CSU'lu Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann da Ukraynalılara hemen Vatandaşlık Parası verilmesinin yanlış olduğunu ifade etti. Herrmann, Ukraynalı erkeklerin Almanya'ya gelip sosyal yardım almalarının teşvik edilmemesi gerektiğini savundu.

SPD Milletvekili Martin Rosemann, Vatandaşlık Parası'nın Ukraynalı mültecilerin çalışmasını engellediği iddiasını reddetti. Rosemann, mültecilerin bu yardım sayesinde iş piyasasına katıldıklarını söyledi. Aşağı Saksonya Sosyal İşler Bakanı Andreas Philippi de Vatandaşlık Parası'nın kesilmesinin Ukrayna'ya daha fazla asker sağlama konusunda etkili olup olmayacağının tartışılması gerektiğini belirtti.

Geri Dön 21 Haziran 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN