Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Ocak 2024 Salı

Deutschlandticket’a zam yok

Almanya'da bir araya gelen ulaştırma bakanları, 2024'te Deutschlandticket'a zam yapılmamasına karar verdi.

Almanya'da federal ve eyalet hükûmeti ulaştırma bakanları, dün gerçekleştirilen ulaştırma zirvesinde bir araya geldi. Toplantının ardından yapılan açıklamada, 2024 yılı için Deutschland-Ticket fiyatlarında bir artış olmayacağı ve biletin 49 avrodan satılacağı kararı alındığı belirtildi.

Aşağı Saksonya Ulaştırma Bakanı Olaf Lies (SPD), "Eyaletler olarak, bu yıl Deutschlandticket için fiyat artışına gerek olmadığı konusunda anlaştık" dedi. Lies, mevcut finansmanın yeterli olması nedeniyle 2024 için fiyat artışına ihtiyaç duyulmadığını vurguladı.

Kasım ve aralık aylarında gündeme gelen fiyatın 1 Mayıs'tan itibaren 69 avroya yükseltilmesi önerisiyle; geçen günlerde tartışılan 54 avroya çıkarılması gündemdeydi. Ancak dün, herhangi bir değişiklik yapılmamasına karar verildi.

Federal ve eyalet hükûmetleri, Deutschlandticket için 3 milyar avroluk maliyeti yarı yarıya karşılamayı kabul etti. Federal hükûmet, kullanılmayan fonları 2023'te kullanarak maliyet farkını kapatma kararı aldı. Bavyera Ulaştırma Bakanı Christian Bernreiter (CSU), "Biletleri ancak 1 Mayıs'ta kullanmaya başladık, bu nedenle önceki bütçeden kalan fonları kullanabileceğiz" dedi.

Bu kararla birlikte, ulaştırma bakanları 2023'ten kalan 700 milyon avroyu kullanma imkânına sahip oldu. Bakanlar, 2025 yılı için tekrar müzakere yapmak üzere anlaştı.

Geri Dön 23 Ocak 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN