Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
01 Haziran 2023 Perşembe

Deutsche Bahn ve sendika arasında anlaşma sağlanamıyor

Demir yolu işçileriyle, Deutsche Bahn arasında anlaşma sağlanamadı. Demir Yolları ve Taşımacılık Sendikası (EVG), şirketin masaya kabul edilebilir bir teklifle gelmediğini söylerken, Deutsche Bahn ise sendikayı ‘inatçı’ olmakla ve ‘anlaşmaya niyeti olmamakla’ suçladı.

Önceki anlaşmanın ardından, Deutsche Bahn’ın ‘iyileştirerek’ masaya getirdiği teklifi değerlendiren EVG Başkan Yardımcısı Kristian Loroch, “Taleplerimiz temel noktalarda karşılanmadı. Masadaki teklif sosyal açıdan hâlâ adaletsiz” ifadelerini kullandı. Merkezi ücret komisyonunu başkent Berlin’e davet ettiklerini ve müzakerelerin devamına hazır olduklarını söyleyen sendika yöneticisi, görüşmelerin Deutsche Bahn’ın çıkarına olduğunu, çünkü sendika müzakere masasında olduğu sürece grev olmayacağını hatırlattı.

Deutsche Bahn’ın İnsan Kaynakları Müdürü Martin Seiler ise, daha fazla müzakerenin anlamsız olduğunu savundu. Seiler, “EVG bir milim bile adım atmıyor. Sendika asla taviz vermiyor ve bir çözüm önermiyor. Sadece inatla ilk taleplerinde ısrar ediyor” diye konuştu.

Sendika ne istiyor, şirket ne teklif ediyor?

Sendika bu yıl için üst maaş dilimindeki çalışanların maaşlarında en az yüzde 12 veya 650 avro zam istiyor. Ayrıca sabit zam yerine yapılacak ‘tek seferlik ödemeler’ ise net bir biçimde reddediliyor.

Deutsche Bahn ise düşük-orta gelirli çalışanlara yüzde 12, orta gelirli çalışanlara yüzde 10, yüksek gelirli çalışanlara ise yüzde 8 zam teklif ediyor. Buna ek olarak temmuzda 1.450 ve kasımda 1.400 avro olmak üzere; toplamda 2 bin 850 avroluk enflasyon farkı ödemeyi teklif ediyor.

Önceki grev son anda iptal edilmişti

Anlaşmazlıklar nedeniyle, önümüzdeki günlerde daha fazla uyarı veya süresiz grev seçenekleri de hâlâ masada. EVG, toplu pazarlık anlaşmazlığında iki kez uyarı grevi çağrısında bulunmuştu. Öte yandan Frankfurt İş Mahkemesi planlanan üçüncü 50 saatlik uyarı grevini son anda iptal etmişti. 

Geri Dön 01 Haziran 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN