Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Ocak 2024 Salı

Deutsche Bahn ve bakan greve tepkili

Almanya'da demiryolu grevinin başlamasına saatler kala, Deutsche Bahn ve Ulaştırma Bakanı, greve ve sendikaya sert tepki gösterdi.

Deutsche Bahn ve bakan greve tepkili

Alman Makinistler Sendikası (GDL), Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ile yürütülen ücret artışı görüşmelerinin dördüncü kez başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından grev kararı aldı. GDL'nin açıklamasına göre, DB Kargo çalışanları 23 Ocak'tan itibaren saat 18.00'de, toplu ulaşım çalışanları ise 24 Ocak'tan itibaren saat 02.00'de greve başlayacak. Grev, 29 Ocak Pazartesi günü saat 18.00'de sona erecek.

Grev kararına sert tepki

DB yetkilileri, GDL'nin grev kararına sert tepki gösterdi. DB Sözcüsü, "Sendikanın uzlaşma masasına dönmek yerine greve gitmesi tamamen sorumsuzluk" şeklinde açıklama yaptı. GDL ise Deutsche Bahn'ın teklifini reddederek, şirketin uyumsuz bir tutum sergilediğini belirtti.

GDL Başkanı Claus Weselsky, DB İnsan Kaynakları Direktörü Martin Seiler'i eleştirerek, "Seiler bizi kandırıyor, hatta sadece kendi çalışanlarını değil, demiryolu müşterilerini de aldatıyor" ifadelerini kullandı.

DB Yönetim Kurulu Başkanı Richard Lutz ise GDL'nin çatışmacı bir tutum sergilediğini belirterek, sendikayı müzakere masasına dönmeye çağırdı. Pro Bahn Yolcu Derneği ise grevi yolculara yönelik bir dayatma olarak nitelendirdi.

Wissing'den grev eleştirisi

Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, GDL'nin grev kararını sert bir şekilde eleştirerek, toplu pazarlık sürecinin giderek 'yıkıcı bir hâl' aldığını savundu.

Grev, 24 Ocak'ta başlayacak ve 6 gün sürecek. GDL'nin talepleri arasında makinistlerin maaşlarına aylık 555 avro zam ve enflasyonla mücadele için 3 bin avroya kadar ödeme bulunuyor. Şirket ise yüzde 13'e varan yeni bir teklif sunmuş ancak GDL'nin taleplerini kabul etmemiştir.

Anketlere göre, Almanların yüzde 43'ü makinistlerin grevini desteklerken, yüzde 54'ü grevi haklı bulmuyor. Bununla birlikte, çiftçilerin protestolarını olumlu bulanların oranı yüzde 68 iken, bu protestoları aşırı bulanların oranı yüzde 30 olarak kaydedildi.

Geri Dön 23 Ocak 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN