Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Mayıs 2024 Salı

Demokrasi dayak yiyor

Thüringen Gera'da, SPD'li bir belediye meclisi adayı broşürlerini dağıtırken saldırıya uğradı. Halle'de ise, AfD'li bir siyasetçinin evine taş ve molotof kokteylli saldırı düzenlendi.

Demokrasi dayak yiyor

Thüringen eyalet polisi sözcüsüne göre, bir bölge sakini, posta kutularına bırakılan broşürlere sinirlenerek siyasetçiyi göğsünden itti ve el ilanlarını yırttı. Polis, saldırgan hakkında hakaret ve yaralama suçlarından cezai işlem başlattı. Saldırganın giyim tarzı, aşırı sağcı olduğuna işaret ediyor. Saldırıya uğrayan SPD'li siyasetçinin kimliği ise henüz açıklanmadı. SPD, 26 Mayıs'ta yapılacak yerel seçimlere 36 adayla katılıyor.

AfD'li siyasetçinin evine taş ve molotof kokteylli saldırı

Halle'de ise AfD'li bir belediye meclis üyesinin evine taş ve molotof kokteyliyle saldırı düzenlediği bildirildi. RND'de yer alan habere göre; dün gece AfD'li meclis üyesinin yaşadığı müstakil eve, kimliği belirsiz kişilerce taş atıldı. Taşlı saldırıda evin birkaç camı kırıldı. Evin giriş kapısına da molotof kokteyli atıldığı ancak alevlerin kendiliğinden söndüğü ve ciddi bir hasar oluşmadığı aktarıldı.

Saldırganların kimliği henüz belirlenemedi. Olayın ardından bölgede inceleme yapan polis veya tanıklar şüpheli kimseyi teşhis edemedi.

Şiddet sarmalı

Ayrıca, geçtiğimiz hafta sonu Saksonya'da SPD Milletvekili Matthias Ecke, Dresden'de seçim posterlerini asarken bir grup tarafından saldırıya uğradı ve hastaneye kaldırılarak ameliyat edildi. Polis, saldırıdan kısa süre önce aynı faillerin Yeşiller Partisi kampanya çalışanlarından birini de yaraladığını belirtti. Saldırıya karışan 17 yaşındaki genç, polise teslim oldu ve aşırı sağcı olduğu tespit edildi.

Yeşiller Partisi'nden yerel siyasetçi Yvonne Mosler de Dresden'de seçim posterlerini asarken fiziksel saldırıya uğradı ve tehdit edildi. Essen'in üçüncü belediye başkanı Rolf Fliß (Yeşiller Partisi) de benzer bir şiddetli saldırıya maruz kaldı. AfD'li politikacılar da zaman zaman saldırıların hedefi oldu.

Geri Dön 14 Mayıs 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN