Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Ocak 2024 Çarşamba

Demiryolu grevi ülkenin en maliyetli grevi olabilir

Demiryolu grevi, Almanya'nın en maliyetli grevi olabilir. Günlük 100 milyon avroya mâl olması beklenen grevin maliyeti, kısa sürede 1 milyar avroya ulaşabilir.

Almanya'da, Alman Makinistler Sendikası (GDL) tarafından bu gece başlayan ve 29 Ocak Pazartesi'ne kadar devam edecek olan büyük grev, ülkenin günlük ekonomik kaybının 100 milyon avroyu aşabileceği konusunda endişeleri beraberinde getirdi. GDL, Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ile yürütülen ücret artışı görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından 6 günlük grev kararı almıştı.

Ülkenin en maliyetli grevi olabilir

GDL'nin başlattığı bu grev, ülke tarihindeki en maliyetli grev olma potansiyeli taşıyor. Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) Konjonktür Araştırmaları Başkanı Michael Grömling, ülke genelinde bir günlük demiryolu grevinin ekonomik kaybının günlük 100 milyon avroya kadar çıkabileceğini ifade etti. Grömling, grev süresince Kızıldeniz'deki durum ve Leverkusen'deki önemli bir Ren Nehri köprüsünün kapalı olmasının, zaten gergin olan tedarik zincirlerini daha da olumsuz etkileyeceğine dikkat çekti.

Maliyet kısa sürede 1 milyar avroyu aşabilir

Bu durumun, şirketlerin malzeme eksikliği nedeniyle üretimlerini sınırlamak zorunda kalmasına ve bu durumun üretim kaybına neden olabileceğine işaret eden Grömling, grev süresince maliyetlerin katlanarak artacağını ve kısa sürede 1 milyar avroyu aşabileceğini belirtti.

Alman Demir Yolları (DB) tarafından yapılan açıklamada, GDL'nin 24 Ocak - 29 Ocak tarihleri arasındaki grevinin, uzun mesafe, bölgesel ve S-Bahn hizmetlerinde büyük aksamalara neden olacağı ve acil durum tarifesinin sınırlı tren seferleri sağlayacağı ifade edildi. GDL'nin grev kararı, ülke genelinde ulaşımın büyük ölçüde etkilenmesine yol açabilirken, ekonomik kayıpların da önemli boyutlara ulaşması bekleniyor.

Geri Dön 24 Ocak 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN