Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Mart 2024 Pazartesi

Demiryollarında ulaşım bir kez daha duracak

Almanya'da makinistler ile Deutsche Bahn arasındaki toplu pazarlıklardaki uzlaşmazlık devam ediyor. Makinistler 6'ncı kez uyarı grevine gidecek.

Demiryollarında ulaşım bir kez daha duracak

Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ile GDL (Alman Makinistler Sendikası) arasındaki maaş artışı ve çalışma koşullarına ilişkin süregelen anlaşmazlık, makinistlerin 24 saat sürecek yeni bir uyarı grevine gitmeleriyle tekrar gündeme geldi. GDL tarafından yapılan açıklamaya göre, bugün (11 Mart) yük trenleri için başlayacak olan grev, 12 Mart'ta yolcu trenlerini de kapsayacak ve 13 Mart'ta son bulacak. GDL'nin talepleri arasında, demir yolları şirketlerinde çalışanların aylık maaşlarına 550 avro zam ve enflasyonla mücadele amacıyla bir defaya mahsus 3 bin avro ödeme yapılması yer alıyor. Ayrıca, vardiyalı çalışanların haftalık çalışma saatlerinin 38'den 35'e düşürülmesini istiyorlar.

Günlük zarar 100 milyon avroyu buluyor

Bu süreçte Deutsche Bahn'dan yeni bir teklif gelmemesi, GDL'yi grev kararı almaya itti. Alman Demiryolları, maaşlara ağustos ayından itibaren ortalama yüzde 4,8 artış ve Nisan 2025'ten itibaren yüzde 5 artış teklif etse de, bu öneri GDL tarafından reddedildi. Grevlerin ekonomik üretim üzerindeki etkisi konusunda Alman Ekonomi Enstitüsü (IWKöln), günlük yaklaşık 100 milyon avro kayba yol açacağını duyurdu.

Lufthansa da greve gidiyor

Lufthansa'da da benzer bir durum yaşanıyor; kabin personeli 12 Mart'ta Frankfurt ve 13 Mart'ta Münih havalimanlarında greve gitme kararı aldı. Lufthansa'nın yer hizmetleri personeli de 7 Mart'ta ücret artışı talebiyle 2 günlük uyarı grevine gitmişti. Bu gelişmeler, Almanya'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da sosyal ve ekonomik çalkantıların sinyallerini veriyor.

Geri Dön 11 Mart 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN