Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Ocak 2024 Pazartesi

Demiryollarında 6 günlük grev kararı

Deutsche Bahn ile makinistler arasında toplu pazarlık süreci tıkandı. Demiryolu emekçileri bu dönemde 4'üncü grevine hazırlanıyor. Grev 24-29 Ocak arasında olacak ve ulaşımı ciddi derecede etkileyecek.

Deutsche Bahn (DB) ile Alman Makinistler Sendikası (GDL) arasındaki toplu iş sözleşmesi müzakerelerinden hâlen bir uzlaşma çıkmadı. Uzlaşmazlık üzerine sendika, 24-29 Ocak tarihleri arasında yeni bir greve çıkacaklarını duyurdu. Bu tarihler arasında demiryolu ulaşımı ciddi biçimde aksayacak. DB, grev duyurusunu 'sorumsuzca' olarak değerlendirdi.

GDL'nin duyurduğu grev kararına göre; DB Kargo çalışanları 23 Ocak saat 18.00'dan itibaren, toplu ulaşımdaki çalışanlar ise 24 Ocak saat 02.00'dan itibarne iş bırakcak. Grev, 29 Ocak Pazartesi saat 18.00'da sona erecek. Sendikadan yapılan açıklamada, "Deutsche Bahn'da, anlaşmaya varma arzusuna dair hiçbir iz yok" denildi.

24 Ocak'ta başlayacak 6 günlük grev, bu yılki toplu pazarlık sürecinde yaşanan dördüncü grev olacak.

Sendika ne istiyor?

GDL, başta makinistler olmak üzere Deutsche Bahn çalışanlarının maaşlarına aylık 555 avro zam ve enflasyonla mücadele için 3 bin avroya kadar ödeme talep ediyor. Sendika aynı zamanda ücretlerde herhangi bir kesinti olmaksızın çalışma saatlerinin haftada 38 saatten 35 saate düşürülmesini istiyor.

DB ne teklif ediyor?

GDL'nin taleplerini kabul etmeyen şirket, karşı teklif olarak "Yüzde 13'e varan yeni bir teklifle ve aynı maaşla haftada 37 saat çalışma teklif ettik. Buna rağmen müzakere masasına bile gelmeyen herkes sorumsuzca davranıyor" ifadelerini kullandı.

Halktan demiryolu grevine sınırlı destek

Geçtiğimiz haftalarda yapılan anketlere göre, Almanların yüzde 43'ü DB arasındaki toplu sözleşme anlaşmazlığında makinistlerin greve gitmesini desteklerken, yüzde 54'ü ise grevi haklı bulmuyor.

Diğer taraftan; ankete göre, çiftçilerin yaptığı protestoları, otoyolları kapamalarını yüzde 68'i olumlu bakarken; yüzde 30'u bu protestoların çok ileri gittiğini düşünüyor.

Geri Dön 22 Ocak 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN