Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Aralık 2023 Perşembe

Dayanışma fonu 73 kişiyi hapisten kurtardı

Almanya’da, biletsiz toplu taşımanın suç olmaktan çıkarılması için kurulan Freiheitsfonds girişimi, 26’sı Berlin’de toplam 73 kişiyi hapse girmekten kurtardı.

Almanya'da biletsiz toplu taşıma kullanmak, tekrarlayan durumlarda cezai bir suç olarak kabul ediliyor. Cezayı ödeyemeyenler ise hapis cezası ile karşı karşıya kalabiliyor. Bu nedenle, her yıl binlerce kişi toplu taşımaya biletsiz bindiği için hapse atılıyor.

"Freiheitsfonds" (Özgürlük Fonu) girişimi, biletsiz toplu taşıma kullanan ve hapis cezasına çarptırılan kişileri kurtarmak için bağış toplayarak çalışıyor. Girişimin yaklaşık 41 bin üyesi bulunuyor.

Girişime üye olanlar, toplu taşımada biletsiz yakalanır ve ceza alırlarsa, bu cezalar fon tarafından ödeniyor. Fon tarafından, Aralık 2021'den bu yana 911 kişi, para cezası ödenerek serbest bırakıldı. 2 bin 500'den fazla bilet cezası ödendi.

"Biletsiz toplu taşıma suç olmaktan çıkarılmalı"

Girişimin hedefi, biletsiz toplu taşıma kullanmanın suç olmaktan çıkarılmasını sağlamak. Girişimin kurucularından Leo Maurer, "Gereksiz yere insanları hapse atıyoruz. Bu, adalet değil. Biletsiz toplu taşıma kullanmak suç olmaktan çıkarılmalı ve uzun vadede toplu taşımadan ücretsiz yararlanma mümkün kılınmalı" dedi.

Nüfusun üçte ikisi de reformu destekliyor

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre, nüfusun üçte ikisi (yüzde 69) biletsiz toplu taşıma kullanmanın suç olmaktan çıkarılmasını destekliyor. Tüm partilerin destekçileri arasında da çoğunluk var.

Freiheitsfonds tarafından yapılan açıklamada, uygulamanın Nazi döneminden kaldığı vurgulanarak şöyle denildi:

Biletsiz toplu taşımayı kullanmak 1935'te Naziler tarafından suç olarak tanıtıldı. Bugün hâlâ, biletsiz araç kullanan insanlar, örneğin sarhoşken araç kullanan kişilere göre, genellikle daha sert bir şekilde cezalandırılıyor. Kimse olmayan bileti yüzünden hapse girmemeli! Bu nedenle 1935 tarihli §265a StGB'nin iptal edilmesini talep ediyoruz. Biletsiz araç kullanmak suç olmaktan çıkarılmalı ve uzun vadede toplu taşımadan ücretsiz yararlanma mümkün kılınmalıdır.

Adalet Bakanı Marco Buschmann defalarca 2023 için §265a StGB reformunu duyurdu, ancak şu ana kadar harekete geçmedi.

Hükûmete çağrı

Girişim, "Zenginlere ve araba lobisine yönelik hükûmet politikasına" son verilmesi çağrısında bulundu. Girişimin sözcüsü Leo Maurer, "Her üyenin ayda bir kez başka bir kişiyi cezadan muaf tutabileceğini söyledi. Yani, biletsiz bir kişinin kontrolde ceza yediğini gören bir kişi, ayda bir kez o durumdaki bir kişinin 'dayanışma fonundan' ödenmesini sağlayabilecek" dedi.

Geri Dön 07 Aralık 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN