Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
02 Kasım 2023 Perşembe

Çocuk pasaportları kaldırılıyor

Almanya Federal Meclisi, 1 Ocak 2024'ten itibaren mevcut çocuk pasaportlarının yürürlükten kaldırılmasına karar verdi.

Alman çocuklar, AB veya Schengen bölgesi içinde seyahat etmek için çipli kimlik kartı kullanabilecek. AB dışına seyahat etmek için ise çipli bir normal pasaport sahibi olmaları gerekecek.

Mevcut çocuk pasaportları, çipsiz az sayıdaki kimlik belgelerinden biri. Federal İçişleri Bakanlığı, çipin taklit edilmesinin çok zor olduğunu ve güvenlik açısından önemli olduğunu belirtiyor.

AB veya Schengen bölgesi içinde seyahat ederken, çocuklar için (6 yıl geçerli) kimlik kartının fiyatı 22,80 avro.

Ocak 2024'ten itibaren çocuk pasaportlarına başvuru yapılamayacak. Ancak daha önce verilmiş olan çocuk pasaportları geçerliliğini koruyacak.

Elektronik pasaport ise 24 yaş altındakiler için 37,50 avro (24 yaşından büyükle için 60 avro). Bu yalnızca bir yıl için geçerli. Pasaportu aldıktan sonra 1 daha uzatmanın maliyeti ise 6 avro.

Önceden 1 yıl olan çocuk pasaportu geçerlilik süresi şimdi 6 yıl olacak ve 24 yaşından itibaren de 10 yıllık alınabilecek.

Geri Dön 02 Kasım 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN