Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Ağustos 2023 Cumartesi

Cilt kanserinde endişelendiren artış

Almanya'da 'siyah deri kanseri' teşhisi konulanların sayısı son 10 yılda yüzde 31, 'beyaz deri kanseri' teşhisi konulanlarınsa yüzde 60 oranında arttı.

Almanya'da cilt kanseri teşhislerinin sayısı son yıllarda önemli ölçüde artış gösterdi. KKH adlı ticari sağlık sigortası şirketinin son raporuna göre, ülke genelinde 'siyah deri kanseri' teşhisi konan kadın ve erkek hastaların sayısı 2012'den bu yana yüzde 31 arttı.

Ayrıca, daha yaygın ve tedavisi daha kolay olan 'beyaz deri kanseri' teşhisi konan hastaların sayısı da 2012-2022 döneminde yaklaşık yüzde 60 arttı.

Federal Radyasyondan Korunma Dairesi'ne göre, ozon tabakasının incelmesi nedeniyle zararlı ultraviyole (UV) ışınlarına daha fazla maruz kalmanın yanı sıra artan güneşlenme süreleri ve bununla ilişkili insan davranışlarındaki değişiklikler, cilt kanserini artıran faktörler arasında yer alıyor.

Federal İstatistik Dairesi verilerine göre; 2021 yılında yaklaşık 4 bin 100 kişi cilt kanserinden hayatını kaybederken, 2001 yılında bu tür ölümlerin sayısı 2 bin 600 olarak kayıtlara geçmişti. Bu da Almanya’da cilt kanserinden ölenlerin sayısının 20 yıl içinde yüzde 55 oranında arttığı anlamına geliyor.

Ücretsiz güneş kremi uygulaması

Hollanda’dan sonra Almanya’da da güneş kremi ücretsiz olarak sunulmaya başlandı. Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaletine bağlı Norderstedt şehrinde başlayan uygulamada; kremler, pandemi döneminde belediye binası, kütüphane gibi kamuya açık alanlarda kurulan dezenfektan kutularının içine yerleştirildi. Şehir yönetimi tarafından yapılan açıklamada, kremlerin 30 faktör koruyuculu olduğu ve alerjen madde içermediği duyuruldu.

Hollanda’da uzmanlar, ülkedeki cilt kanseri vakalarının sayısı son 10 yılda 2 katından fazla arttığı ve yaklaşık beş Hollandalıdan birinin cilt kanserine yakalanacağı uyarısında bulunmuştu. Hollanda hükûmeti, artan cilt kanserine karşın alışkanlık oluşturmak için güneş kremi dağıtıyor

Geri Dön 19 Ağustos 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN