Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Mart 2024 Çarşamba

Çifte vatandaşlık için geri sayım başladı

Almanya'da çifte vatandaşlık yasası, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Yasa, 27 Haziran'da yürürlüğe girecek.

Çifte vatandaşlık için geri sayım başladı

Almanya'da "Vatandaşlık Yasası'nın Modernizasyonu Yasası" resmen yürürlüğe giriyor. Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in imzasıyla onaylanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan yasa, 27 Haziran'da yürürlüğe girecek ve çifte vatandaşlık kurallarında önemli bir esneklik sağlayacak. Alman hükûmetinin hazırladığı ve hem Federal Meclis'te hem de Federal Eyalet Temsilciler Meclisi'nde (Bundesrat) kabul edilen yasa; Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının, Türk vatandaşlığını koruyarak Alman vatandaşlığına geçmelerine olanak tanıyacak.

Çifte vatandaşlık için gereken koşullar

Bu düzenlemeyle Alman vatandaşlığına geçiş süreci kolaylaşırken, Alman vatandaşlığına geçmek için gerekli yasal ikâmet süresi 8 yıldan 5 yıla indiriliyor. Belirli koşullar altında bu süre daha da kısalabilir ve 3 yıla kadar düşürülebilir. Özellikle, 'opsiyon modeli' adı verilen ve gençleri 23 yaşına kadar ebeveynlerinin vatandaşlığı ile Alman vatandaşlığı arasında bir seçim yapmaya zorlayan uygulama tamamen kaldırılarak; Almanya'da doğan çocuklar, ebeveynlerinden birinin en az 5 yıl yasal olarak ülkede ikâmet etmiş olması hâlinde, Alman vatandaşlığını otomatik olarak alabilecek. Alman vatandaşlığına geçmek isteyenlerin ayrıca, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin geçimini sosyal yardım almadan sağlayabilmesi gerekecek.

Vatandaşlık testinde İsrail soruları

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Spiegel dergisine verdiği demeçte, Alman vatandaşlığına geçmek isteyenlerin karşılaşacağı vatandaşlık testine yeni soruların ekleneceğini açıkladı. Bu sorular, Holokost, İsrail’in varlık hakkı ve Almanya’daki Yahudi yaşamıyla ilgili olacak. Faeser, Almanya'nın Yahudilere ve İsrail devletinin korunmasına özel bir sorumluluk duyduğunu belirtti ve bu sorumluluğun Almanya'nın kimliğinin bir parçası olduğunu vurguladı. Yeni sorular arasında Yahudi ibadethanelerin isimleri, İsrail devletinin kuruluş tarihi, Almanya'nın İsrail'e özel bir sorumluluk hissetmesinin nedenleri, Holokost inkârının cezası, Almanya'daki Yahudilerin geldikleri ülkeler gibi konular yer alacak. Faeser, vatandaşlık testindeki bu değişikliğin, Almanya'nın Holokost suçuyla ilgili tarihine ve Yahudi toplumuna olan özel sorumluluğuna dikkat çekmek amacı taşıdığını ve Alman vatandaşlığına geçmek isteyenlerin, bu değerleri benimsemesi gerektiğini söyledi.

Test, Almanya'nın hukuk ve toplumsal düzeni yanında ülkedeki yaşam şartlarına ilişkin soruları içeriyor. Sınavda, 300'den fazla sorudan oluşan bir listeden seçilen 33 soru yer alıyor ve başarı için 17 sorunun doğru cevaplanması gerekiyor. Federal İçişleri Bakanlığı, son yıllarda testi geçenlerin oranının yüzde 90'ın üzerinde olduğunu belirtti.

Geri Dön 27 Mart 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN