Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
03 Haziran 2023 Cumartesi

Çifte vatandaşlığa 'konvoy' darbesi

Seçim zaferini kutlayan Erdoğan destekçilerinin görüntüleri tartışma yarattı. Hükûmetin planladığı vatandaşlık reformu da yeniden tartışmaya açıldı. CSU’lu Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann, Yeşiller’in tavrını ‘ikiyüzlü’ olarak nitelendirdi.

Çifte vatandaşlığa 'konvoy' darbesi

Almanya’da Türk seçmenlerin çoğunluğu Cumhurbaşkanı seçimlerinde, Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdi. Bunun üzerine Erdoğan destekçileri, seçim zaferini kutlarken ortaya çıkan görüntüler tartışma yarattı. Hükûmetin planladığı vatandaşlık reformu da yeniden tartışmaya açıldı. CSU’lu Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann, dpa’ya verdiği demeçte, Yeşiller Partili Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir’i hedef aldı. Hermann, Yeşiller’in tavrını ‘ikiyüzlü’ olarak nitelendirerek şu ifadeleri kullandı:

Yeşiller tarafından burada ifade edilen ikiyüzlülük dayanılmaz. Bir yandan Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir gibi Yeşiller Partisi'nin önde gelen siyasetçileri Almanya'daki Türklerin oy kullanma eğilimi eleştiriyor. Diğer taraftan, koalisyonun yeni vatandaşlık kanunu reformu ile çifte vatandaşlığın önü açılıyor ve çifte vatandaşlığa kabul edilen birçok kişinin gelecekte çifte oy hakkından yararlanması sağlanıyor.

Trafik ışığının vatandaşlık reformunun, daha fazla Alman vatandaşının yabancı seçimlere katılmasının önünü açacağını söyleyen Hermann’a göre; bu durum, çifte vatandaşların diğer ülkelerde ‘otokratlara’ oy vermesine neden olacak. CSU’lu bakan, “Kendimizi kandırmayalım: Bu aynı zamanda ülkemizde yabancı ülkelerdeki seçim kampanyalarının artarak devam edeceği anlamına geliyor” diye konuştu.

Cem Özdemir ne demişti?

Almanya Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir (Yeşiller Partisi), Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanması sonrası Almanya’da yapılan kutlamalara ilişkin, Twitter hesabından “Otomobil konvoyları biraz otoriter politikacının masum taraftarlarının kutlamaları değildir. Bu bizim çoğulcu demokrasimizi reddetmektir. Bu bizim çuvalladığımızın göstergesidir. Bu görmezden gelinemez” paylaşımında bulunmuştu.

Geri Dön 03 Haziran 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN