Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Ocak 2024 Perşembe

Çiftçi protestosuyla demiryolu grevi çakıştı

Almanya'da grev ve protesto dalgası yayılıyor. Demiryolu greviyle çiftçilerin protestosu çakıştı. Ulaşımda ciddi aksaklıklar yaşanıyor.

Alman Makinistler Sendikası (GDL) ile Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması sonucunda demiryolu işçileri greve baladı. GDL, ülke genelinde üç ay içinde üçüncü kez greve gitme kararı aldı.

Yolcu trenlerinde grev, 10 Ocak saat 02.00 itibarıyla başladı ve 2 gün sürecek bir uyarı grevi olarak planlandı. Grev nedeniyle ülke genelinde binlerce tren seferi yapılamayacak durumda. Alman Demiryolları (DB), uzun mesafeli trenlerin olağan hizmetlerinin yüzde 80'inin iptal edildiğini bildirdi. Greve katılan hatlar arasında S-Bahn, ICE, RB bulunurken; U-Bahn, otobüs ve tramvay hizmetleri normal şekilde devam ediyor.

Sendika: DB'nin son teklifi provokasyon

GDL Başkanı Claus Weselsky, DB'nin son teklifini provokasyon olarak değerlendirerek yeni grevlerin sinyalini verdi. Weselsky, "Cuma gününe kadar Alman Demiryolları bir teklif sunmazsa, ara vereceğiz ve bir sonraki eyleme geçeceğiz" dedi. Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, taraflara müzakere çağrısında bulunarak "Her iki tarafın da anlaşabileceği bir yol bulunmalı. Bunu yapmak için birbirimizle konuşmamız gerekiyor" açıklamasını yaptı. Yolcu Derneği Pro Bahn, hızlı bir anlaşma yapılması çağrısında bulunurken, çiftçi protestolarıyla eş zamanlı olarak yaşanan grev nedeniyle trafik sıkışıklığının artması bekleniyor.

Çiftçi protestosuyla demiryolu grevi çakıştı

Tarım politikalarındaki değişikliklere karşı çıkan çiftçilerin traktör gösterileri ve otoyolları kapatmalarıyla devam ediyor. Bu durumun, demiryolu grevi nedeniyle trafikte ek bir yoğunluğa neden olacağı öngörülüyor. Duisburg Essen Üniversitesi'ndenProfesör Michael Schockenberg, demiryolu grevinin üç gün sürmesi nedeniyle Almanya genelinde büyük bir trafik sıkışıklığı beklediğini belirtti. Almanya Otomobil Kulübü (AvD) de özellikle büyük şehirlerde aksaklıklar yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Çiftçilerin protestolarına, çeşitli siyasi partilerden destek açıklamaları gelirken, Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir, Alman toplumunda artan bir bölünme tehlikesi olduğunu vurgulayarak tarım politikalarında temel bir tartışma çağrısında bulundu. Bavyera Ekonomi Bakanı Hubert Aiwanger ise federal hükûmetin tarım politikasını sert bir şekilde eleştirerek çiftçi karşıtlığı suçlamasında bulundu.

İşe geç kalırsa ne olur?

Seyahat riskinin sorumluluğu çalışana ait. Bu nedenle çalışanların işe zamanında varmak için makul olan her şeyi yapması gerekiyor. Bu, trene binmek yerine arabayla seyahat etmek anlamına gelebilir. Çalışan, grev gibi öngörülebilir gecikmeler için planlamasını yapmakla yükümlü. Bu durum, olası demiryolu grevi ve çiftçi gösterileri nedeniyle bu günlerde ilerlemenin özellikle zor olabileceği durumlar için de geçerli. Bir çalışan olarak işe geç kalırsanız, bunun iş hukuku açısından sonuçları olabilir. Ancak bunun da sınırları var; mesela işe gidiş yolculuğuna bir gün önceden başlayıp geceyi otelde geçirmek zorunda kalınması mantıksız. Ayrıca maaşınızla tamamen orantısız olan taksi ücretleri ödemenize de gerek yok. Bu gibi durumlar dikkate alınmalı.

Bilet iptali mümkün mü?

Yolcular, grev nedeniyle planladıkları tren seyahatlerini erteleyebilirler. Demiryolu şirketi DB, biletlerin kullanımını erteleme imkânı sunduğunu ve iptal edilen tren seferleri nedeniyle rezervasyonları ücretsiz olarak iptal edilebileceğini duyurdu.

Geri Dön 11 Ocak 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN