Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
06 Temmuz 2024 Cumartesi

Çeyrek final öncesi polis alarmda

Merih Demiral'ın bozkurt işareti, Türkiye-Hollanda maçı öncesinde diplomatik gerilime yol açtı. Berlin'de maç öncesi olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Çeyrek final öncesi polis alarmda

Türkiye ile Hollanda arasındaki çeyrek final maçı yarın Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda saat 21.00'de oynanacak. Berlin Polis Teşkilatı maç öncesi alarma geçti. Berlin Polis Sendikası Sözcüsü Benjamin Jendro, Watson haber portalına yaptığı açıklamada, Türkiye-Hollanda maçının turnuvanın en yüksek riskli maçı olduğunu belirtti. Maç için on binlerce Hollanda ve yüz binlerce Türkiye taraftarının Berlin'de olacağı bildirildi. Maç sırasında yaklaşık 3 bin polis görev yapacak.

Polis Sendikası: Bozkurt Almanya'da aşırı sağ sembol olarak kabul ediliyor

Jendro, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maçı izlemek üzere Berlin'e gitmesi hakkında, "Bir devlet başkanının ülkesinin milli takımını desteklemesi doğal, ancak Almanya'da bozkurt selamı aşırı sağ bir sembol olarak kabul ediliyor" dedi. Jendro, tüm personelin alarma geçirildiğini ve federal ile eyalet hükûmetlerinden destek beklediklerini açıkladı. Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin olarak ise, 'hukukun üstünlüğü çerçevesine uyması' beklendiğini vurguladı.

Scholz: Erdoğan'ın maçı Almanya'da izlemesi bizi memnun ediyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maçı izleyecek olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Scholz, "Erdoğan'ın Almanya'yı ziyaret etmesi ve maçı izlemesi bizi memnun ediyor" dedi. 

Erdoğan'a tepkiler

SPD'li ve CDU/CSU'lu siyasetçiler, Erdoğan'ın maçı izlemeye gelmesine tepki gösterdi. SPD'li Michael Roth, "Erdoğan milliyetçi ateşi körüklüyor" dedi. CDU/CSU Sözcüsü Jürgen Hardt ise, "Bozkurt selamı aşırı sağcı bir semboldür ve futbol sahasında yeri yok" ifadesini kullandı.

Geri Dön 06 Temmuz 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN