Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Aralık 2023 Pazartesi

Çevrecilerin başı dertte: Yüz binlerce avro tazminat talebi

Son Nesil adlı çevreci aktivistler, yaptıkları eylemler nedeniyle yüz binlerce avro tazminat ödeme riskiyle karşı karşıya. Ayrıca grup, bir 'suç örgütü' olarak tanımlanabilir.

Çevrecilerin başı dertte: Yüz binlerce avro tazminat talebi

Almanya'da Letzte Generation (Son Nesil) adlı iklim aktivistleri grubu, Hamburg, Düsseldorf ve Berlin'deki havalimanlarında çeşitli eylemlerle trafiği aksatarak birçok uçuşun ve binlerce yolcunun etkilenmesine neden oldu. Alman havayolu şirketi Lufthansa da bıuna karşılık eylemcilerden tazminat talep ediyor.

Özellikle 13 Temmuz'da Hamburg Havalimanı'nda gerçekleştirilen protesto eyleminde, 8 bin 500 yolcunun etkilendiğini ve 57 uçuşun aksadığını söyleyen şirket, olayla ilgili olarak 400 bin avro tazminat talep etti. Son Nesil grubunun 10 üyesi, havaalanı çitlerini keserek piste doğru bisikletle ilerlemişti.

Düsseldorf ve Berlin için toplam 340 bin avro tazminat talebi

Lufthansa, Hamburg'daki protestolar nedeniyle 10 sanıktan ödeme talep eden mektuplar gönderdi. Ayrıca, Düsseldorf Havalimanı'nda 24 uçuşu ve Berlin-Brandenburg Havalimanı'nda 35 uçuşu etkileyen diğer eylemler için de tazminat taleplerinde bulundu. Düsseldorf'taki eylem için 220 bin avro, Berlin Havalimanı'ndaki eylem için 6 davalıdan toplamda 120 bin avro tazminat talep ediliyor.

Boya püskürtmenin maliyeti 115 bin avro

Berlin'deki Brandenburg Kapısı'na yapılan boya püskürtme eyleminin neden olduğu hasarın maliyeti ise 115 bin avro olarak belirlendi. Öte yandan eylemler, grup üyeleri hakkında çok sayıda soruşturma ve davanın açılmasına neden oldu.

Bu yaşananlar, Berlin'de Son Nesil'in bir 'suç örgütü' olarak sınıflandırılıp sınıflandırılmayacağına dair yeni bir soruşturmaya sebep oldu. Başsavcı Margarete Koppers, grubun 'daha ciddi suçlar' işlediğini düşünerek soruşturmayı başlattı. Suç örgütü kurma suçundan mahkumiyet durumunda, beş yıla kadar hapis cezası gibi ağır cezalar uygulanabilir.

Geri Dön 18 Aralık 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN