Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Haziran 2023 Cumartesi

CDU'lu isimlerden göçmenlere ‘tacizci’, Yeşillere ‘vatansız’ yakıştırması

CDU'lu vekil Klaus-Peter Willsch, Yeşilleri ‘vatansızlıkla’ suçladı. CDU'lu kadın milletvekilleri ise şehirlerdeki cinsel taciz vakalarının göçmen kökenli erkekler tarafından arttığını savundu. 

Bild gazetesinin haberine göre; CDU’lu vekil Klaus-Peter Willsch partisinin meclis grup toplantısında, Yeşiller’i sert eleştirdi, partili vekillere ‘vatansız’ yakıştırmasında bulundu. Willsch’in ağır ifadeleri, partidaşları tarafından rahatsız edici olarak değerlendirildi. CDU lideri Friedrich Merz, populist ifadelere karşı uyarıda bulunarak, kelime seçimlerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti, “Retoriğin sınırlarını doğru belirlemeliyiz” dedi.

Siyasi çevrelerden alınan bilgilere göre, Yeşilleri gelecekte potansiyel bir koalisyon ortağı olarak gören Merz, partiyle olan iletişimini açık tutmak istiyor.

"Taciz vakaları göçmenler nedeniyle arttı"

ARD’de yayınlanan Hart aber Fair programına katılan CDU’lu kadın milletvekilleri ise şehirlerin kadınlar için her geçen gün güvensizleştiğine dikkat çekerek, cinsel taciz olaylarının göçmen kökenli erkekler nedeniyle artığını savundu. CDU’lu Lisa Schäfer, söz konusu olayların merkezinde Müslüman ülkelerden gelen erkeklerin olduğunu iddia etti.

Eski Aile Bakanı CDU’lu Kristina Schröder de Müslüman kökenli erkekler için şiddetin erkeklik ve şeref anlamına geldiğini ileri sürdü. Schröder, “Kadınlar olarak her gün tren ve metro istasyonlarında, kent merkezlerinde ve okul bahçelerinde maço kültürüne maruz kalıyoruz” diye konuştu. Schröder, dilde cinsiyet eşitliği yerine entegrasyon probleminin tartışılması gerektiğini ileri sürdü. 

CDU’lu Jana Schimke ise suç istatistiklerine atıfta bulundu. CDU'lu politikacı, kontrolsüz göç nedeniyle kadınların eskisi kadar güvende hissetmediğini savundu.

SPD Kadın Politikaları Uzmanı Leni Breymaier ise cinsel taciz vakalarının endişe verici olduğunu ancak bu olaylar ile göç arasında bir bağ kurmanın yanlış olduğunu dile getirdi. 

Aşırı sağcılıkta ciddi artış

Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı 2022 raporunu açıkladı. Raporu göre, Almanya’da aşırı sağcı olarak sınıflandırılan kişilerin sayısı bir önceki yıla göre arttı. Anayasayı Koruma Teşkilatı’na göre, aşırı sağ motifli suçların sayısı 2022 yılında yüzde 3.8 artarak 23 bin 493’e yükseldi. Ülkede yaklaşık 40 bin aşırı sağcı arasında şiddete yönelenlerin sayısının ise 14 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Aşırı sağ motivasyonlu şiddet eylemleri yüzde 7.5 oranında artış gösterdi. Bunların arasında iki cinayet teşebbüsü de bulunuyor. 

Almanya İçişleri Bakanı Faeser, "Aşırı sağ, demokrasimiz için en büyük tehlike" dedi.

Geri Dön 24 Haziran 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN