Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Mart 2024 Cumartesi

CDU: Tembel işsizlerin sosyal yardımı kesilsin

Ana muhalefetteki CDU, kendilerine sunulan işi kabul etmeyenlere (tembel işsizler) verilen sosyal yardımın kesilmesini talep etti.

Bild gazetesinin haberine göre, Almanya'da ana muhalefet partisi CDU, Vatandaşlık Parası'nı (Bürgergeld) kaldırma ve çalışmak istemeyenlere verilen devlet desteğini sonlandırmayı öneriyor. CDU'nun dört sayfalık teklifi, Bürgergeld'in adını "yeni temel güvenlik" (Neue Grundsicherung) olarak değiştirmeyi ve destekten yalnızca gerçekten ihtiyaç sahiplerinin faydalanmasını amaçlıyor. Parti, çalışabilir durumdaki kişilerin sunulan işi kabul etmemesi hâlinde yardımların kesilmesini savunuyor. Bu durum, SPD, Yeşiller ve FDP'nin işi reddedenlere destek kesintisini iki ay ile sınırlı tutma kararından farklı bir yaklaşımı temsil ediyor. Bürgergeld alanlar, şu anda aylık 563 avro destek alıyor ve ek olarak kira, ısınma gibi giderler de devlet tarafından karşılanıyor. 

CDU, destek alıcılarının Jobcenter'daki randevularını kaçırmaları veya üç ay boyunca bilgi vermemeleri durumunda yardımların kesilmesini ve mal varlıklarının kontrol edilmesini öneriyor, böylece zengin bireylerin devlet yardımından yararlanmalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Geri Dön 16 Mart 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN