Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Ocak 2024 Cuma

Çalışmayı reddedenlere yeni yaptırımlar yolda

Almanya'da, Bürgergeld'e yönelik yaptırımların sertleştirilmesini öngören yasa tasarısı bütçe komisyonunda görüşüldü.

Almanya'da geçtiğimiz hafta Kabine tarafından onaylanan Vatandaşlık Parası (Bürgergeld) yaptırımlarının sertleştirilmesine ilişkin yasa tasarısı, Federal Meclis Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü. Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil'ın liderliğindeki yasa tasarısına göre, Vatandaşlık Parası alan ve İş Ajansı'nın önerdiği işi reddedenler, en fazla 2 ay süreyle yardımlarının tamamen kesilecek. Ancak tam kesilmesi durumunda, barınma ve ısınma giderleri ödenmeye devam edecek.

Yasanın yeni versiyonuna göre; sıkılaştırmalar, yürürlüğe girdikten sonra 2 yıl ile sınırlı olacak ve bu süre sonunda kalıcı yaptırımlar uygulanıp uygulanmayacağı uzman raporuyla belirlenecek. Yapılan düzenleme ile yılda 170 milyon avro tasarruf sağlanması hedefleniyor.

SPD'li Bakan Heil, adalet meselesi olarak nitelendirerek, "Almanya çalışkanların ülkesidir" dedi. Ancak, Yeşiller Partisi'nden gelen eleştiride, Vatandaşlık Parası'nın tamamen kesilmesinin Anayasaya aykırı olduğu vurgulandı. Birlik (CDU/CSU) Partisi Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Jens Spahn ise sert yaptırımları savundu. IG Metall Başkanı Christiane Benner, önerilerin sembolik olduğunu söyleyerek, bu tür kutuplaşmaların sorumsuzluk olduğunu ifade etti.

Almanya'da 2024 itibarıyla Vatandaşlık Parası alan kişilere zam yapılacak, ancak tasarruf tedbirleri de gündemde bulunuyor.

ifo: Çalışanlar, sosyal yardım alanlardan daha fazla kazanıyor

Alman Ekonomi Enstitüsü (ifo), yaptığı hesaplamayla Almanya'da çalışanların, sosyal yardım alanlardan her zaman daha yüksek bir gelire sahip olduğunu ortaya koydu. ifo Makroekonomi ve Araştırmalar Merkezi Başkanı Andreas Peichl, bazı politikacıların iddiasının tamamen yanlış olduğunu belirtti. Araştırmacılara göre, orta seviyede kira seviyelerine sahip bir şehirde brüt 1.000 avro kazanan yalnız yaşayan bir kişi, vergiler ve sosyal güvenlik katkıları düşüldükten sonra sosyal yardımlarla birlikte 891 avro alacak. Benzer şekilde, sosyal yardım alan bir kişiyse 563 avro Vatandaşlık Parası alacak. Benzer durum, bekar ebeveynler için de geçerli; brüt 1.000 avro kazanan biri, sosyal yardımlarla birlikte 2 bin 33 avro alacak, bu da yalnızca sosyal yardım alan bir kişiden 480 avro daha fazla.

Geri Dön 19 Ocak 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN