Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Şubat 2024 Cuma

Büyüme beklentisinde büyük düşüş

Alman hükûmeti büyüme beklentisini ciddi oranda düşürdü. Hazırlanan Büyüme Fırsatları Yasası ise Birlik partilerinin engeline takıldı.

Almanya'da hükûmet, 2024 yılına dair ekonomik büyüme beklentisini ciddi bir şekilde revize etti. İlk olarak yüzde 1,3 olarak açıklanan büyüme oranı, zayıf küresel talep, artan jeopolitik belirsizlikler ve alışılmadık derecede yüksek enflasyonun etkisi altında yüzde 0,2'ye düşürüldü. Bu durum, Alman Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı tarafından 'rekabet gücünün sürdürülebilir olarak güçlendirilmesi' teması altında yayımlanan 2024 Yıllık Ekonomik Raporu'nda açıklandı.

Büyüme paketine Birlik engeli

Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Federal Meclis'te yaptığı konuşmada, muhalefetteki Birlik partilerini (CDU/CSU), hükûmetin Büyüme Fırsatları Yasası'na (Wachstumschancengesetz) karşı koyma politikalarını sonlandırmaya ve yasayı onaylamaya çağırdı. Habeck, CDU ve CSU'nun iş dünyasının ihtiyaçlarına kulak vermeleri gerektiğini belirterek, bu yasanın ekonomi üzerindeki yükü hafifletmeye yönelik önemli bir adım olduğunu vurguladı. Ancak Birlik partileri, özellikle tarımsal dizel konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle yasayı destekleme konusunda tereddüt ediyor.

Bakan Habeck, Almanya'nın karşı karşıya olduğu en büyük sorunun nitelikli iş gücü açığı olduğunu ve bu durumun gelecek yıllarda Alman ekonomisinin potansiyel büyümesini ciddi şekilde engelleyeceğini belirtti. Zayıf küresel ekonomi ve faiz oranlarındaki artış nedeniyle Alman ekonomisinin yavaş toparlandığına dikkat çeken Habeck, küresel ticaret büyümesinin tarihsel olarak düşük seviyede olduğunu ve bu durumun ihracat odaklı Alman ekonomisi için büyük bir zorluk oluşturduğunu ifade etti.

"SPD'li meslektaşlarım hayal kırıklığına uğrattı"

Bavyera Başbakanı Markus Söder ve Birlik partilerinin diğer liderleri, hükûmetin ekonomik politikalarını eleştirdi ve Büyüme Fırsatları Yasası'na karşı olduklarını açıkladı. Söder, "Tarımsal dizel konusundaki anlaşmazlıkta uzlaşma sağlanamadığı sürece, Bavyera bu şekliyle paketi reddedecek. Gösterilerde tarıma açıkça destek veren ve işler ciddileştiğinde geri adım atan SPD'li meslektaşlarımdan özellikle hayal kırıklığına uğradım" diye konuştu.

İş dünyası da Birlik'e tepkili

Alman Sanayi Federasyonu (BDI) ve diğer iş dünyası temsilcileri ise, Birlik partilerinin ekonomik kalkınma ve büyüme konusunda hükûmetin çabalarına engel olmalarını sert bir dille eleştirdi. Bu durumun Alman ekonomisine zarar verdiği ve yatırımların azalmasına neden olduğu vurgulandı.

Almanya'daki şirketler, artan enerji maliyetleri ve piyasadaki belirsizlikler nedeniyle yatırım planlarını gözden geçirmekte ve bazıları ülkeden çıkış stratejileri üzerinde çalışmaktadır. Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın raporuna göre, şirketlerin neredeyse üçte biri Almanya dışına taşınmayı düşünüyor veya bu planı zaten uygulamaya koydu. Bu, önceki yıla göre iki kat artış anlamına geliyor ve Alman ekonomisi için ciddi bir uyarı işareti olarak kabul ediliyor.

Büyüme Fırsatları Yasası'nın Eyaletler Meclisi'nde (Bundesrat) onaylanıp onaylanmayacağı ve Almanya'nın ekonomik büyümesine katkıda bulunup bulunmayacağı henüz belirsizliğini koruyor.

Geri Dön 23 Şubat 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN