Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Mayıs 2024 Perşembe

Büyük grev engellendi: İşçiler kazandı

Almanya’da inşaat sektöründe çalışan yaklaşık 930 bin işçi, 3 hafta önce başladıkları uyarı grevini uzlaşma ile sonlandırdı.

IG BAU Sendikası ve işverenler, üç yıllık bir teklif üzerinde anlaşmaya vardı ve grev tehdidi şimdilik sona erdi. Teklifin 14 Haziran'a kadar komisyonlarda tartışılması planlanıyor, bu süre zarfında grev askıya alındı.

Doğu ve Batı maaşları tamamen eşitlenecek

Anlaşmaya göre, üç yıl sonunda Doğu ve Batı toplu sözleşme alanlarındaki maaşlar tamamen eşitlenecek. İlk aşamada, tüm aylık maaşlar sabit bir oranda 230 avro artacak ve Batı’da yüzde 1,2, Doğu’da ise yüzde 2,2 oranında artacak. İkinci aşamada, gelecek yıl 1 Nisan'a kadar Batı’da yüzde 4,2, Doğu’da ise yüzde 5,0 oranında yeniden artış olacak.

"Anlaşma uyarı grevlerinin başarısı"

IG BAU Başkanı Robert Feiger, "Anlaşma, uyarı grevlerinin başarısı. Bu sonuç, her zaman talep ettiğimiz hakem kararının üstünde. Bu sonuç için mücadele eden inşaat işçileriydi." dedi.

Alman İnşaat Endüstrisi Birliği Başkan Yardımcısı Jutta Beeke, "Şirketlerimiz ve çalışanları ne kadar hızlı birlikte inşa etmeye konsantre olursa, tüm sektör için o kadar iyi olur. Bu, sipariş durumunun gergin olduğu bir dönemde planlama güvenliği yaratır." dedi.

Geri Dön 30 Mayıs 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN