Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
04 Temmuz 2024 Perşembe

Bütçe krizi: Cuma gününe kadar çözüm arıyorlar

Almanya'da trafik ışığı koalisyonu, bütçe krizi konusundaki fikir ayrılıklarını giderip cuma gününe kadar ortak bir noktada buluşamazsa, hükûmet ciddi kaosla karşı karşıya kalacak.

Bütçe krizi: Cuma gününe kadar çözüm arıyorlar

Almanya'da, SPD, Yeşiller ve FDP'den oluşan trafik ışığı hükûmetinin bütçe anlaşmazlıkları gündemde. 2025 federal bütçesi konusunda cuma gününe kadar anlaşma sağlanamazsa, hükûmet bir kaosla karşı karşıya kalacak.

FDP'den koalisyonu dağıtma tehdidi

SPD, Yeşiller ve FDP arasında borç freninin gevşetilip gevşetilmeyeceği konusunda anlaşmazlık yaşanıyor. SPD ve Yeşiller borç freninin gevşetilmesini isterken, FDP ise buna karşı. Federal Meclis Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki (FDP), Başbakan Olaf Scholz'un çoğunluğu kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. SPD’li Ralf Stegner, cuma gününe kadar bir anlaşma beklediğini ifade etti.

FDP'nin katı tutumu eleştiriliyor

SPD Meclis Grup Başkanı Rolf Mützenich, ülkenin güvenliği ve modernizasyonu için borç freninin askıya alınması gerektiğini savundu. SPD Milletvekili Axel Schäfer ise koalisyonun krizlerle mücadele etmesi gerektiğini vurguladı ve FDP'nin borç frenine olan katı tutumunu eleştirdi.

FDP Meclis Grup Başkanı Christian Dürr, mevcut bütçeyle yetinilmesi gerektiğini söyledi. Yeşiller Meclis Grubu Bütçe Sözcüsü Sven-Christian Kindler, kemer sıkma bütçesinin güveni yeniden kazanmak için yanlış bir yol olduğunu belirtti.

Scholz'dan Ukrayna uyarısı

Başbakan Olaf Scholz, Ukrayna'ya yapılan yardımın kesintilere yol açmaması gerektiğini belirtti ve bütçenin planlandığı gibi bu ay Kabine’de onaylanacağından emin olduğunu söyledi. SPD Meclis Grubu Milletvekili Matthias Miersch, bütçenin Anayasa’ya uygun ve ülkenin bütünlüğünü koruyacak şekilde olması gerektiğini vurguladı.

Bütçe anlaşmazlığı Cuma gününe kadar çözülemezse, hükûmetin ve koalisyonun istikrarı ciddi şekilde tehlikeye girebilir.

Geri Dön 04 Temmuz 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN