Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Mayıs 2024 Çarşamba

Buschmann'ın konut krizi çözümü: Standartlarımızı düşürelim

FDP'li Adalet Bakanı Marco Buschmann, konut sıkıntısını gidermek için yeni yapılacak evlerin 'konfor standartlarından feragât etmeyi' önerdi.

Almanya'da konut sıkıntısı giderek artıyor ve özellikle uygun fiyatlı konut bulmak neredeyse imkânsız hâle geldi. Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann (FDP), bu sorunu çözmek için inşaat yasasında reform yapılması çağrısında bulundu.

Buschmann, Funke medya grubuna verdiği demeçte, inşaat sektöründen gelen geri bildirimlere dayanarak, belirli konfor standartlarının inşaat maliyetlerini önemli ölçüde artırdığını belirtti. Bu tür konfor standartlarından yasal olarak feragât etmeyi kolaylaştırmak istediklerini ifade eden Buschmann, eğer inşaat projelerine dahil olanlar bunu isterse, bu standartlardan vazgeçmenin kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı.

"İyi yaşamın her DIN standartına uygun olması gerekmez"

Buschmann, İnşaat Sözleşmesi Yasası'nı (Bauvertragsrecht) değiştirmek istediklerini belirtti ve "Yasal olarak zorunlu olmayan ancak darbe sesi yalıtımı gibi yeni bina projelerinde sıklıkla üzerinde anlaşmaya varılan standartlarla ilgileniyoruz" dedi. Eski konutların çoğu zaman bu standartları hiç karşılamadığını ve yine de bu konutların oldukça popüler olduğunu belirten Buschmann, iyi yaşamın her DIN (Alman Standardizasyon Enstitüsü) standardına uygun olmasının gerekmediğini söyledi.

Buschmann, yeni bir bina inşa ederken konfor standartlarına uyumdan vazgeçmek isteyen herkesin bunu yasal olarak güvenli bir şekilde yapabilmesi gerektiğini vurguladı ve bunun sözleşme özgürlüğü olduğunu belirtti. Bu konuda yakında bir yasa tasarısı sunacağını açıkladı.

Arge İnşaat Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre, büyük şehirlerde inşaat maliyetleri son dört yılda yüzde 42 arttı. İnşaat faizleri de yükseldi. Arge'ye göre Almanya'da yaklaşık 800 bin konut açığı bulunuyor ve özellikle uygun fiyatlı konutlarda sıkıntı daha da büyük.

Geri Dön 22 Mayıs 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN