Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Eylül 2023 Cumartesi

Bürgergeld’e neden 61 avro zam yapıldı?

Çalışma Bakanlığı, Bürgergeld'e yapılan yüzde 12'lik zammın, enflasyon ve çalışan maaşlarındaki artışlar göz önüne alınarak gerçekleştirildiğini duyurdu.

Bürgergeld’e neden 61 avro zam yapıldı?

Almanya’da Vatandaşlık Parası’na (Bürgergeld) yapılan yüzde 12’lik artış tartışmalara neden olmuştu. Ana muhalefet partileri CDU/CSU, söz konusu oranların insanların işsizliğe teşvik ettiğini iddia etmişti. Bild gazetesinin haberine göre artışlar, Çalışma Bakanlığı tarafından enflasyon ve çalışan maaşlarındaki ortalama zam oranları dikkate alınarak hesaplandı. 

Enflasyon nedeniyle günlük yaşam maliyetlerinin Temmuz 2022’den bu yana yüzde 10,6 artığı, ülkedeki çalışan maaşlarının ise yüzde 5,5’lik bir oranda yükseldiği ifade edildi. Söz konusu iki kriterin sırasıyla yüzde 70 ve yüzde 30 oranında hesaplamalarda temel alındığı, artışın ayda 61 avroya denk geldiği bildirildi. 

Çalışma Bakanı Hubertus Heil artışların kabul edilmesine ilişkin kararı memnuniyetle karşıladı. CSU Federal Meclis Grup Başkanı Alexander Dobrindt ise “Sosyal yardımlar ve çalışan maaşları arasındaki fark azalıyor.” diye konuştu. 

Değişiklikler kapsamında sosyal yardımlardan faydalanan 5 milyonun üzerinde kişi 1 Ocak 2024'ten itibaren aylık 61 avro daha fazla alacak. Oranlar yalnız yaşayanlar için ayda 563 avroya, partneriyle birlikte yaşayan yetişkinler için kişi başı 506 avroya, 15 yaş ile 18 yaş arasındaki gençler için 471 avroya, 7 yaş ile 14 yaş arasındaki çocuklar 390 avroya yükselecek. Ek maliyetlerin bütçeye yansımasının 4,3 milyar avro olması bekleniyor. 

Kamyon Şoförleri Derneği de tembellik kültürünün teşvik edilmemesi gerektiğini savundu.

Geri Dön 16 Eylül 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN