Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Şubat 2024 Cuma

Bürgergeld alan aile Ukrayna'da yaşamış

Sosyal yardım dolandırıcılıklarına bir yenisi eklendi. Ukraynalı sığınmacı bir ailenin Almanya’dan sosyal yardım alıp Ukrayna’da yaşadığı ortaya çıktı.

Almanya'da, Ukraynalı bir sığınmacı ailenin, sosyal yardım alarak aslında Ukrayna'da yaşadığının ortaya çıkması sonucu bir sosyal yardım dolandırıcılığı vakası daha yaşandı. Dört kişilik bu aile, sosyal yardımlara hak kazandıktan birkaç ay sonra Ukrayna'ya dönerek, toplamda 40 bin avro civarında yardım aldı. Çocuk parası ve kira yardımı gibi çeşitli desteklerden faydalanan ailenin, Ukrayna'da en az bir yıl kaldığı tahmin ediliyor.

Aile, 2022 baharında Ukrayna'daki savaşın başlamasının ardından Almanya'ya gelmiş ve kısa süre içinde Vatandaşlık Parası, kreş ve konut imkânlarından yararlanmıştı. Ailenin erkek üyesi de birkaç ay sonra Almanya'ya taşınmış ve aile burada ikinci bir çocuğunu beklerken, ayda yaklaşık 3 bin 200 avro devlet yardımı almaya başlamıştı.

2023'ün başlarında, Batı Ukrayna'nın savaştan nispeten daha az etkilendiği anlaşılınca aile, anavatanlarına dönme kararı aldı. Ancak 2023 kışının başlamasıyla Schleswig-Holstein'a geri döndüler. Ailenin Almanya'dan neredeyse bir yıl süren yokluklarında bile destek almaya devam ettiği, çocuklarını okula kaydettirmeye çalıştıklarında fark edildi.

Almanya'da mülteci olarak kabul edilmelerine rağmen kendi ülkelerinde yaşayan bu aile, yaklaşık 40 bin avro sosyal yardım aldı. Federal İş Ajansı, sistemdeki bu tür bir yararlanmanın mümkün olduğunu doğruladı. Şu anda Almanya'da yaklaşık 700 bin Ukraynalı mülteci, sosyal yardımlardan faydalanıyor.

Geri Dön 09 Şubat 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN