Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Haziran 2024 Pazartesi

Bundeswehr'in asker rezervi artırılacak

Almanya Savunma Bakanlığı, Bundeswehr'in rezerv kuvvetlerini önemli ölçüde artırmayı planlıyor. Bakan Pistorius, yeni planı çarşamba günü açıklayacak.

Soğuk Savaş dönemindeki gibi eğitilecek ve donatılacak olan bu rezervler, aktif birlikleri desteklemek veya gerektiğinde onların yerini almak üzere hazır olacak. Bakanlık, bu planın Almanya'nın savunma kapasitesini güçlendireceğini ve NATO yükümlülüklerini yerine getirmesini sağlayacağını belirtti.

Asker rezervi her yıl azalıyor

Zorunlu askerlik hizmetinin 2011'de askıya alınmasından bu yana, rezerv kuvvetlerin sayısı sürekli azalıyor. Şu anda yaklaşık 800 bin eski asker, gerektiğinde askere çağrılabilir durumda. Ancak bu sayı, her geçen yıl yaş nedeniyle azalıyor. Bu durumu dengelemek için yeni personel kazanılması gerekiyor. Bakanlık, rezerv kuvvetlerin kalıcı görev için hazır durumda 60 bin kişiye çıkarılmasını hedefliyor. Bu rezerv kuvvetler, düzenli olarak eğitim alacak ve modern askeri teçhizatla donatılacak.

Pistorius açıklama yapacak

Bundeswehr'in mevcut asker sayısı 181 bin 500'e düşmüş durumda. NATO'nun yeni savunma planları kapsamında, bu sayının 272 binin üzerine çıkarılması hedefleniyor.

SPD'li Savunma Bakanı Boris Pistorius, çarşamba günü yeni askerlik modeli önerisini açıklayacak. Pistorius, bu planla hem aktif hem de rezerv birliklerin daha etkili ve hazırlıklı olacağını belirtti. Savunma Bakanlığı, bu girişimlerin Almanya'nın güvenliğini artıracağını ve NATO müttefiklerine olan taahhütlerini daha iyi yerine getirmesini sağlayacağını vurguladı.

Zorunlu askerlik tartışması

Savunma Bakanı Boris Pistorius, Federal Meclis'te yaptığı tartışma yaratan konuşmasında Almanya'nın 2029'a kadar savaşa hazır hâle gelmesi gerektiğini belirtmişti. Dün yaptığı açıklamada bu sözlerini savunan Pistorius, Almanya'nın saldırıya uğraması durumunda savunma savaşı yürütebilmesi gerektiğini vurguladı. "Başka bir deyişle, en kötüsüne hazırlıklı olmak, en kötüsüyle karşılaşmamak için gerekli," dedi.

Öte yandan, Welt am Sonntag gazetesinin kamuoyu araştırma şirketi YouGov'a yaptırdığı ankete göre, Almanların yüzde 60'ı zorunlu askerliğin geri getirilmesini destekliyor.

Almanya 8 adet F-35 almayı planlıyor

Bununla birlikte; Almanya, ABD'li üretici Lockheed Martin'den 8 adet F-35 savaş uçağı daha sipariş etmeyi planlıyor. Daha önce 35 adet F-35 siparişi veren Almanya, bu yeni uçakları yaşlanan Tornado'ların yerini almak için kullanacak. Berlin hükûmeti, bu ek siparişin bütçeye getireceği mali yükü değerlendirecek. Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası Almanya, 10 milyar avro karşılığında 35 adet F-35 ve mühimmatlarını sipariş etmişti.

Geri Dön 10 Haziran 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN