Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Nisan 2024 Perşembe

Bundeswehr’in 100 milyar avroluk fonu eridi

Bundeswehr için ayrılan 100 milyar avroluk özel fonun neredeyse tamamen harcanmasının ardından, savunma bütçesi ve borç freni yeniden tartışmaya açıldı.

Alman Silahlı Kuvvetleri (Bundeswehr) için ayrılan 100 milyar avroluk özel fon neredeyse tükendi. Bu durum, Almanya'nın savunma bütçesini nasıl finanse edeceği ve borç frenine ilişkin tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin haberine göre, Federal Meclis'in Haziran 2022'de onayladığı 100 milyar avronun 99 milyar 999 milyon 691 bin avrosu için planlama yapıldı. Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius (SPD), önceki gün yaptığı açıklamada, iç ve dış güvenlik gereklilikleri nedeniyle borç frenine genel bir istisna getirilmesi gerektiğini savundu. Pistorius, Bundeswehr'in mali ihtiyaçlarının kemer sıkma politikasıyla karşılanamayacağını vurguladı ve ek borçlanmanın gündeme gelmesi gerektiğini söyledi.

Federal hükûmet, NATO'nun 2014'te belirlediği hedef olan, gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYİH) en az yüzde 2'sini kalıcı olarak savunmaya ayırma sözü verdi.

Trafik ışığı koalisyonundan SPD ve Yeşiller, borç freninin askıya alınması için FDP'yi ikna etmeye çalışıyor. FDP Başkanı Christian Lindner ise bu öneriyi reddediyor. Yeşiller Partisi lideri Katharina Dröge, borç freninin modernize edilmesini savundu. Dröge, Avrupa'daki güvenlik ve özgürlük ortamının korunması için bu yatırımların önemli olduğunu ve borç freninin askıya alınmasından ziyade modernize edilmesi gerektiğini söyledi.

Geri Dön 11 Nisan 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN