Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
08 Haziran 2024 Cumartesi

Bundesbank pembe tablo çizdi

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), yaklaşık iki yıl süren durgunluğun ardından ekonominin yavaş yavaş toparlandığını açıkladı.

Bundesbank pembe tablo çizdi

Bundesbank, 2024-2026 yıllarına ilişkin büyüme ve enflasyon tahminlerini revize etti. 2024 için Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) büyüme tahminini yüzde 1,2'den 1,1'e, 2026 için ise yüzde 1,3'ten 1,4'e yükseltti. Bundesbank, Alman ekonomisinin özel tüketim ve ihracat sayesinde yılın ikinci yarısından itibaren iyileşeceğini öngördü.

"Enerji ve gıda fiyatları düşecek ancak hizmet sektörü inatçı"

Raporda, enerji ve gıda fiyatlarının düşmesinin beklendiği, ancak hizmet sektöründeki enflasyonun inatçı olmaya devam ettiği belirtildi. Aralık 2023'te yüzde 2,7 olan enflasyon tahmini, yeni raporda yüzde 2,8'e çıkarıldı. 2024 enflasyon tahmini yüzde 2,5'ten 2,7'ye yükseltildi, 2025 beklentisi ise yüzde 2,2'de sabit kaldı.

Bundesbank Başkanı Joachim Nagel, Alman ekonomisinin toparlanma sürecine girdiğini belirterek, "Almanlar yükselen ücretler, azalan enflasyon ve istikrarlı işgücü piyasasından faydalanıyor," dedi. Nagel, enflasyonun düşmeye devam ettiğini ancak bu sürecin yavaş ilerlediğini ifade etti.

Geri Dön 08 Haziran 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN