Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
04 Nisan 2024 Perşembe

Botsvana, Almanya'yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti

Dünyanın en yoğun fil nüfusuna sahip olan Botsvana, Almanya'nın av ganimeti ithalatını kısıtlama kararına tepki göstererek Almanya'yı '20 bin fil göndermekle' tehdit etti.

Botsvana, Almanya'yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti

Botsvana'nın Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi, Almanya'nın Afrika'dan av ganimetlerinin ithalatını kısıtlama planına karşı çıkarak dikkat çekici bir tepki ortaya koydu. Almanya, çevresel koruma amacıyla av ganimetlerinin (post, boynuz, diş gibi) ithalatını yasaklama teklifini sunmuştu. Bu teklif, özellikle Yeşiller Partisi tarafından desteklenirken, Botsvana Devlet Başkanı Masisi, bu yasağın yoksulluğu ve kaçak avcılığı daha da artıracağını savunarak, Almanya'yı ülkesinin artan fil nüfusuyla başa çıkmak amacıyla 20 bin fil göndermekle tehdit etti.

Masisi, "Yeşiller bize küçümseyerek bakıyor. Derin saygı duyduğum Bayan Lemke'nin gerçekleri ve bilimi kabul etmek için zaman ayırmasını istiyorum" dedi.  Şu anda 130 binden fazla fil olduğunu ve bu sayının da yılda 6 bin arttığını söyleyen Botsvana, zaten sınır ötesi Kavango-Zambezi koruma alanından Angola'ya 8 bin fil verdi. Masisi, “Biz de Federal Almanya Cumhuriyeti'ne böyle bir teklifte bulunmak istiyoruz. Hayırı cevap olarak kabul etmiyoruz.” dedi.

Masisi'nin eleştirileri, özellikle Almanya Federal Çevre Bakanı Steffi Lemke'ye yönelikti. Masisi, Bild gazetesine verdiği demeçte, Almanya'nın bu yasağı uygulamasının Botsvana'nın fil nüfusu üzerindeki baskıyı daha da artıracağını ve avcılığın fil popülasyonunu kontrol altında tutmada önemli bir rol oynadığını vurguladı. Masisi, Alman hükûmetinin kararının, Afrika'da fil nüfusunu koruma çabalarına zarar vereceğini ve Botsvana'nın sürdürülebilir kullanım anlayışına ters düştüğünü belirtti.

Botsvana'nın Devlet Başkanı, Almanya'ya sadece bir tehditte bulunmakla kalmadı, aynı zamanda Alman hükûmetinin ve özellikle Yeşiller Partisi'nin yaklaşımını 'odadaki fil' benzetmesiyle eleştirdi ve Almanya'yı Afrika'daki fil sorunlarını ciddiye almamakla suçladı. Masisi, Alman hükümetinin ve Yeşiller'in avcılık ve fil nüfusu hakkındaki gerçekleri ve bilimi göz ardı ettiğini öne sürdü.

Bu gerilim, Botsvana'da fil avcılığının yasal durumuyla da ilgili daha geniş bir tartışmayı gündeme getirdi. Botsvana, dünya fil nüfusunun önemli bir kısmına ev sahipliği yaparken, 2014 yılında yasaklanan fil avcılığı, 2019'da yeniden serbest bırakılmıştı. Masisi'nin Almanya'ya yönelik açıklamaları, fil avcılığının hem ekonomik hem de çevresel açıdan karmaşık bir mesele olduğunu ve uluslararası işbirliğinin önemini vurguluyor.

Geri Dön 04 Nisan 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN