Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
22 Haziran 2024 Cumartesi

Bir yılda 1,5 milyon iş günü çalışılmadı

Almanya'da geçen yıl, ücret anlaşmazlıkları nedeniyle kaybedilen iş günü sayısı yüzde 126 artarak 1,5 milyonu aştı. 

Hans Böckler Vakfı'na bağlı WSI'nin 2023 endüstriyel anlaşmazlık raporuna göre; Almanya'da ücret anlaşmazlıkları nedeniyle kaybedilen iş günü sayısı yüzde 126 artarak 1,5 milyonu aştı. 2022'de 674 bin iş günü kaybı yaşanırken, bu rakam 2023'te yaklaşık 1 milyon kişinin katıldığı grevler sonucunda 1 milyon 527 bine yükseldi. En son 2015'te benzer bir rekor kırılmıştı.

Geçen yıl 10 binden fazla iş bırakma eyleminin eşlik ettiği 312 endüstriyel anlaşmazlık kaydedildi. Bu, 2006'dan beri en yüksek endüstriyel anlaşmazlık sayısı oldu. Anlaşmazlıkların ana nedenleri yüksek enflasyon ve buna bağlı olarak satın alma gücündeki azalmaydı. 2024'ün de yoğun endüstriyel eylemlerin yaşanacağı bir yıl olması bekleniyor.

2024'ün başında, Alman Demir Yolları'nda (Deutsche Bahn) tren makinistlerinin grevleri, çiftçilerin protestoları, Lufthansa yer personeli ve havalimanları güvenlik personelinin grevleri Almanya'nın sürekli bir grev hâlinde olduğu izlenimini yarattı.

Buna rağmen, WSI'ye göre 2013-2022 yılları arasında Almanya uluslararası karşılaştırmalarda 8. sırada yer aldı ve orta sıralarda konumlandı. WSI, Almanya'da geçen yıl yaşanan 'olağanüstü yüksek enflasyon ve bunun sonucunda ortaya çıkan reel ücret kayıplarının' endüstriyel anlaşmazlıkları artırdığını belirtti ve ülkedeki demografik gelişmelerin birçok alanda çalışanların konumunu güçlendirdiğini vurguladı.

Geri Dön 22 Haziran 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN