Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
08 Mayıs 2024 Çarşamba

BioNTech: Yeni korona aşısı geliştiriyoruz

BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, gelecek yıl için yeni varyanta karşı etkili bir Covid-19 aşısı üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Alman biyoteknoloji firması BioNTech, Covid-19 aşısına olan talebin düşmesi nedeniyle 2023'ün ilk çeyreğinde 315,1 milyon avro zarar açıkladı. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 502,2 milyon avro net kâr elde etmişken, bu yılın ilk çeyreğinde gelirleri yüzde 85 azalarak 187,6 milyon avroya geriledi. BioNTech'in hisse başına net kârı da geçen yılın ilk çeyreğinde 14,24 avro iken, bu yıl 2,05 avroya düştü.

Yeni Covid aşısı geliyor

Şirket, finansal sonuçlardaki bu değişimin, dünya genelinde Covid-19 aşılarının satışından elde edilen gelirlerin düşmesinden kaynaklandığını belirtti. BioNTech, 2024'ün son aylarında gelirlerinin yaklaşık yüzde 90'ını elde etmeyi beklediğini açıkladı ve 2024/25 aşılama sezonu için başka bir varyanta adapte Covid-19 aşısı üzerinde çalıştığını bildirdi.

İlk kanser ilacı 2026'da piyasada olacak

Ayrıca, BioNTech Covid-19 salgını sonrası odak noktasını kanser ilacı geliştirmeye kaydırdı ve ilk kanser ilacını 2026'da piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu. Şirket, bulaşıcı hastalıklar alanında sıtma, tüberküloz ve tüberküloza karşı aşı adayları için klinik testlere de başladı. BioNTech Üst Yöneticisi (CEO) ve Kurucu Ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, yılın geri kalanında varyanta adapte bir Covid-19 aşısı geliştirmeyi ve ticarileştirmeyi planladıklarını kaydetti.

AstraZeneca yan etkileri kabul etti

Öte yandan, İngiliz-İsveçli ilaç şirketi AstraZeneca, koronavirüs aşısının tromboz gibi tehlikeli yan etkileri yaratabileceğini ilk kez mahkemede kabul etti. AstraZeneca, Oxford Üniversitesi ile geliştirdiği aşının ölüm ve ciddi yaralanmalara neden olduğu iddiasıyla toplu bir davada yargılanıyor. Şirketin, İngiltere'deki toplu davalara ek olarak tazminat talebinde bulunan bireylerin açtığı yeni davalarla da karşı karşıya kalabileceği belirtildi. Londra'daki Yüksek Mahkeme'de elli bir dava açıldığı ve mağdurların 100 milyon sterlin değerinde tazminatlar talep ettiği ifade edildi.

Geri Dön 08 Mayıs 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN