Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da ölümcül mantar alarmı - 3 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Nisan 2024 Pazartesi

Binlerce kişinin Bürgergeld'i kesildi

Almanya'da 2023 yılı boyunca, iş tekliflerini reddetme veya işe devam etmeme nedeniyle yaklaşık 16 bin kişinin Bürgergeld'i (Vatandaşlık Parası) kesildi.

Binlerce kişinin Bürgergeld'i kesildi

Almanya'da yaklaşık 5,5 milyon kişi Bürgergeld alıyor ve bunların 3,9 milyonu iş bulma kapasitesine sahip olarak değerlendiriliyor. Federal İş Ajansı'nın (BA) resmi web sitesi üzerinden paylaştığı bilgiye göre; Almanya'da 2023 yılı boyunca, iş tekliflerini reddetme veya işe devam etmeme nedeniyle yaklaşık 16 bin kişinin Bürgergeld'i (Vatandaşlık Parası) kesildi. Bu durumda, iş bulma kapasitesine sahip Bürgergeld alanların yaklaşık yüzde 0,4'ünde yardım kesintisi uygulandığı ortaya çıktı.

Yeni yasal düzenlemeler ve tepkiler

Ocak ayında federal hükûmet, Bürgergeld ile ilgili yaptırımları sertleştirmek üzere yeni düzenlemeleri onayladı. Yeni düzenlemelere göre, iş bulma ajansları, işe başlamayı sürekli olarak reddeden kişilere yönelik olarak Bürgergeld'i en fazla iki ay süreyle tamamen kesebilecek. Ancak, aralık ayına ait BA verileri eski yasal düzene göre gerçekleştiği için, yeni yasal çerçevede daha az kişinin yardımının tamamen kesilmesi bekleniyor. BA sözcüsü, yeni yaptırım uygulamalarının çok daha sınırlı olacağını belirtti.

Paritätischer Wohlfahrtsverband'ın (Refah Derneği) başkanı Ulrich Schneider ise hükûmetin bu adımlarını 'show politikası' olarak nitelendirerek eleştirdi. Schneider, hükûmetin çalışanları birbirine karşı oynatmaya çalıştığını ve 'tamamen işi reddedenlerin neredeyse hiç olmadığını' vurguladı.

Geri Dön 22 Nisan 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN