Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Mart 2024 Çarşamba

Binlerce kişi işten çıkarılacak

Almanya'da çok sayıda şirket işten çıkarma yoluna gidiyor. Bavyeralı porselen üreticisi Rosenthal ve Vodefone binlerce kişiyi işten çıkaracak. İsveç'te ise Ericsson 1.200 kişiyi çıkarmayı planlıyor.

Geleneksel Bavyeralı porselen üreticisi Rosenthal, Wunsiedel şehrindeki Selb ve Bayreuth bölgesindeki Speichersdorf fabrikasında bulunan yaklaşık 700 çalışanından 100'ünü işten çıkarmayı planlıyor.

Bayerischer Rundfunk'a (BR) konuşan şirket sözcüsü, bir süredir devam eden kemer sıkma ve yeniden yapılandırma tedbirlerinin ekonomik gerilemeyi dengelemek için yeterli olmadığını söyledi. Sözcü, piyasanın mevcut durumu, artan maliyetler ve aynı zamanda tüketicilerin daha az porselen satın almak istemesi küçülme kararı almalarına neden olduğunu belirtti.

Rosenthal Genel Müdürü Lotte Franch, "Elbette bu adım bizim için kolay değil ve bazı çalışanlarımızla yollarımızı ayırmak zorunda kaldığımız için şahsen çok üzgünüm.” dedi.

Vodafone Almanya'da 2 bin kişiyi işten çıkarıyor

Vodafone, Almanya'da, maliyetleri düşürmek için tasarruf programı başlatacağını ve bu program kapsamında 2 bin çalışanı işten çıkaracağını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamada, daha verimli olabilmek için dönüşüm programını sürdürdüklerini ve gelecek iki yıl içinde yaklaşık 400 milyon avro tasarruf etmeyi hedeflediklerini belirtildi.

Açıklamada, "Personel maliyetleri, tasarruflar ve yaklaşık 2 bin işin yerinin değiştirilmesi yoluyla azaltılacak. Ayrıca manuel görevler gelecekte artan otomasyon yoluyla gerçekleştirilecek" ifadelerine yer verildi.

Vodafone'un Almanya'da yaklaşık 15 bin çalışanı bulunuyor. Yani şirkette çalışanların yüzde 13'ü işten çıkarılacak.

Ericsson, İsveç'te 1.200 kişiyi daha işten çıkarıyor

İsveçli telekomünikasyon ekipmanı üreticisi Ericsson da, siparişlerin azalması nedeniyle İsveç'te 1.200 kişinin işten çıkarılacağını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, Ericsson’un kritik olan yatırımları sürdürürken küresel maliyetleri düşürme planının bir parçası olarak personel sayısını azaltacağı belirtildi.

Faaliyetlerde verimliliği artırmaya yönelik girişimlerin 2024 boyunca devam edeceği vurgulanan açıklamada, “Süregelen küresel girişimlerin bir parçası olarak Ericsson, İsveç'te yaklaşık 1200 kişiyi işten çıkaracak. Şirket, sendikalarla görüşmelere başlamıştır” ifadesine yer verildi.

Geri Dön 27 Mart 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN