Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
17 Şubat 2024 Cumartesi

Berlinale'ye aşırı sağ protestoları damga vurdu

Bu yıl 74'üncüsü düzenlenen Uluslararası Berlin Film Festivali'ne aşırı sağcı AfD'ye yönelik protestolar damgasını vurdu. Ayrıca, Hanau katliamı da unutulmadı.

Berlinale'ye aşırı sağ protestoları damga vurdu

Uluslararası Berlin Film Festivali (Berlinale), 74'üncü kez düzenlenerek demokrasi vurgusu yapılan bir açılış töreniyle başladı. Festivalde, 80 ülkeden 233 film gösterimi yapılacak ve 20 film, Altın Ayı ve Gümüş Ayı ödülleri için yarışacak. Alman yönetmenler Andreas Dresen ve Matthias Glasner bu ödüller için yarışırken, Türkiye'den herhangi bir film yarışma kategorisinde yer almıyor. Ödüller, 24 Şubat'ta gerçekleştirilecek gala töreniyle sahiplerini bulacak.

Kırmızı halıda Almanya'nın tanınmış isimleri, aşırı sağcı parti AfD ve aşırı sağı protesto eden pankartlar taşıdı. Ayrıca, Hanau katliamı anısına, 19 Şubat 2020'de ırkçı saldırıda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarıyla yüründü.

Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı Claudia Roth, açılış konuşmasında Ukrayna ve Orta Doğu'daki çatışmalara değinerek, demokrasiye yönelik tehditlere karşı uyarılarda bulundu. Roth, sağ popülistlere ve aşırı sağcılara karşı çeşitliliğin ve özgür demokrasinin korunması çağrısında bulundu.

Ne olmuştu?

Berlinale Eş Başkanı Mariette Rissenbeek, festivalin aşırı sağa ve nefrete yer vermediğini, AfD'nin göçmen kökenli insanlara yönelik politikalarının festival tarafından kabul edilemez olduğunu belirtti. Berlin Başbakanı Kai Wegner, Berlinale'nin özgürlük, demokrasi, çeşitlilik ve uyumu temsil ettiğini, AfD'nin ise bu değerleri temsil etmediğini ifade etti. Festival yönetimi, daha önce davet edilen Berlinli AfD'li siyasetçilere gönderilen davetiyeleri iptal etti.

Geri Dön 17 Şubat 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN