Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
02 Aralık 2023 Cumartesi

Berlin: Öğrenciler için dünyanın en iyi ikinci şehri

Öğrenciler tarafından yapılan bir sıralamaya göre, Berlin, öğrenciler için dünyanın en iyi ikinci şehri seçildi.

Dünyanın dört bir yanındaki öğrenciler, The Campus Advisor tarafından yapılan sıralamada 50 üniversite şehrini sıraladı. Şehirlerde öğrencilere sunulan imkanlara göre yapılan sıralamada, üniversitelerin eğitim kalitesi dikkate alınmadı.

Şehirdeki kültürel ve eğlence ortamının yanı sıra, yaşam maliyeti, yerel toplu taşıma ve güvenlik gibi faktörlerin dikkate alındığı sıralamada Berlin, öğrenciler için dünyanın en iyi ikinci şehri seçildi.

Böylece geçen yılki sıralamada 6'ncı sırada yer alan Berlin, bu yıl ikinciliğe yükseldi. Avustralya'nın Melbourne kenti ise Berlin'in az farkla önünde ilk sırada yer aldı.

Öğrencilerin eğlence hayatı ve ucuz öğrenci biletinden övgüyle bahsettiği Berlin, geçen yıla kıyasla, bir yıl içinde altıncı sıradan ikinci sıraya yükselmeyi başardı.

Listede Almanya'dan Bavyera'nın başkenti Münih de yer aldı. Ancak hayat pahalılığı nedeniyle listede ancak 36. sırada yer bulabildi. Listenin en sonunda 50'nci sırada ise İtalya'nın Milano şehri yer aldı.

Barınma gözardı edildi

Ancak sıralamada Berlinli öğrenciler için belki de en büyük zorluk olan 'barınma konusu' tamamen göz ardı edildi. Kış dönemi dersleri ekim ayında başladı ancak Berlin Studierendenwerk’in bekleme listesinde hâlâ 4 bin 900 öğrenci var. 3 bin 600 öğrencinin ise Berlin’de kalacak yeri yok.

Geri Dön 02 Aralık 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN