Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Eylül 2023 Cumartesi

Berlin: Kiraya çok zam yapana ceza kesilsin

Berlin'de CDU'lu Belediye Başkanı Kai Wegner, aşırı kira artışı yapanlara ceza kesilmesini önerdi. SPD de bu öneriye tam destek verdi.

Berlin Belediye Başkanı Kai Wegner (CDU), kiracıları daha iyi korumak için kira artışlarına yönelik önerilerde bulundu. Wegner, özellikle internet üzerinde boş dairelere bakan herkesin fark edeceği gibi, birçok ilanda kira tavanı yasasının ihlâl edildiğini belirtti. Mietpreisbremse olarak bilinen kira tavanı yasasının Berlin'de sık sık ihlâl edildiğini ifade etti ve bu ihlâlleri daha yakından takip etmek istediğini söyledi.

CDU'lu Başkan Wegner, yasayı ihlâl ederek aşırı kira artışı yapan ev sahiplerine idari suç muamelesi yapılmasını ve para cezalarıyla cezalandırılmalarını önerdi. Ayrıca federal hükûmetten daha yüksek para cezalarına izin vermesini ve yasayı daha sıkı hâle getirmesini talep etti.

Kira Freni Yasası

Kira Freni Yasası, ev sahiplerine kiraları belirli bir yüzde artırma sınırlaması getiriyor, özellikle şehirlerde ve bölgelerde kiraların sürekli olarak arttığı durumlarda. Ancak şimdiye kadar yasanın ihlali durumunda ev sahiplerinin yalnızca fazla alınan kira miktarını geri ödemeleri gerekiyordu, başka bir yaptırım bulunmuyordu.

SPD'den tam destek

Wegner'in bu önerisine Berlin'deki SPD de tam destek verdi. SPD Berlin Teşkilatı Başkanı ve Meclis Grup Başkanı Raed Saleh, kiracıları korumaya kararlı bir koalisyon ortağına sahip oldukları için memnun olduklarını belirtti ve kiracıları kira artışlarına karşı koruma ve yaptırımlarla desteklemenin doğru bir adım olduğunu söyledi. Ancak SPD daha fazlasını istiyor ve federal hükûmetten eyaletlere kira artışlarını sınırlama yetkisi verilmesini talep ediyor.

Berlin Kiracılar Birliği (BMV) de Wegner'in açıklamalarını memnuniyetle karşıladı ve yıllardır bu yasada reform yapılması ve kira tavanının sıkılaştırılmasını talep ettiklerini belirtti. BMV, kira tavanı yasasını ihlal eden ev sahiplerine karşı güçlü yaptırımların uygulanmasını istiyor.

Geri Dön 30 Eylül 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN